Sastav Emanuel dobitnik Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe

Foto: Emanuel

Ovogodišnji Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe otišao je grupi Emanuel i producentima Domagoju Pavinu i Zoranu Švigiru za album “Sve činim novo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u finalu za ovu kategoriju Porina bila su četiri albuma: Božje pobjede, Emanuela, Andreja Gozdanova i Uskrs fest 2018.

“Naravno da smo sretni zbog ovakvog priznanja koje dolazi od struke. Kao glazbenicima nam sigurno puno znači”, komentirali su iz grupe Emanuela za Narod.hr, nakon što su nominirani za ovu nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO, VIDEO) Grupa Emanuel za Narod.hr nakon nominacije za Porina: ‘Kršćanska glazba često je i žrtva velikih predrasuda’

“Kršćanska glazba, ili “popularna duhovna” kako je nazvana u našoj kategoriji danas je možda u malo boljoj poziciji nego prije desetak ili više godina, no to su još uvijek margine opće hrvatske glazbene scene. Mnogima je ona i dalje velika “enigma”, a često je i žrtva velikih predrasuda. Ono dobro što se ove godine dogodilo je to da se naša kategorija riješila tereta izdanja koje nužno nisu pripadala istoj. Posebno se odnosi na Božićna ili blagdanska izdanja koja su imala malo ili nikako veze s popularnom duhovnom glazbom. To je svakako bolja startna pozicija od one dosadašnje, a vjerujem da će se iz nje roditi neke nove ideje i povoljnija rješenja koja bi s vremenom našu glazbu oslobodila spomenutih etiketa”, kazali su za Narod.hr.

Bez obzira na “Porin” i njegov ishod, Emanuel vrijedno i predano radi dalje. Ponovno smo u studiju, radimo na novom materijalu, a paralelno smo i na terenu; kako u svojoj župi tako i po drugim gradovima, župama i zajednicama prateći duhovne događaje, sadržaje i sve oblike bogoštovlja“, poručili su za kraj prilikom nominacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.