Srijeda, 26 ožujka, 2025
16.6 C
Zagreb
Pratite nas:

Cimet rolice

Podijeli

Sadržaj članka

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Miris cimeta, uvijek asocira na hladnije dane. Nedavno sam radila ukusne cimet rolice s Muscovado šećerom po kojima je mirisala cijela kuća”, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Recept pogledajte u nastavku.

Sastojci

Dizano tijesto
550 g glatkog brašna
60 g šećera
3 g soli
250 ml mlakog mlijeka
80 g maslaca sobne temperature
1 paketić suhog kvasca (7g)
2 jaja sobne temperature

Nadjev
60 g maslaca sobne temperature
120 g šećera
2 žlice cimeta

Premaz
200 g mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
2 žlice šečera u prahu (po želji)

Priprema

U veću zdjelu prosijte brašno pa dodajte sol, šećer i suhi kvasac. Dodajte mlako mlijeko i razmućena jaja pa spiralnim nastavcima miješajte tijesto dok se sastojci ne sjedine. Na kraju dodajte maslac sobne temperature pa nastavite mijesiti tijesto još nekoliko minuta. Zdjelu s tijestom prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome mjestu da se udvostruči.

Za nadjev pomiješajte maslac sobne temperature, šećer i cimet.

Kada tijesto dovoljno naraste rukama ga premijesite pa razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini u oblik pravokutnika veličine cca 30 x 45 cm.

Foto: Slatki Svijet

Tijesto premažite nadjevom od maslaca, šećera i cimeta, zarolajte ga i režite na rolice debljine cca 1,5 cm.

Rolice tijesta posložite na veći lim za pečenje (na masni papir), prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ponovno ih ostavite na toplome mjestu cca 30 minuta.

Rolice pecite 30tak minuta na temperaturi 180 ºC. Pečene rolice prekrijte kuhinjskom krpom 10tak minuta da se malo prohlade, a zatim ih premažite kremom od Mascarpone sira. U receptima za cimet rolice su razne varijante za premaz koje uključuju mlijeko, sirni namaz, mascarpone, vrhnje, šećer u prahu… Vi napravite sebi kombinaciju koja okusom i gustoćom vama najviše odgovara. Ja volim nježan i neutralan spoj Mascarpone sira i slatkog vrhnja od mliječne masnoće s dodatkom arome vanilije.

Ako ne volite premaz, cimet rolice poslužite odmah nakon pečenja samo pazite da ne opečete jezik!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Sadržaj članka

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci