(FOTO, VIDEO) Petar Buljan za Narod.hr o nominaciji Božje pobjede za Porin: ‘Adoramus Te je glazbeno i produkcijski najzreliji album naše slavljeničke službe’

Foto: snimka zaslona

Božja pobjeda s albumom „Adoramus Te“ (glazbeni producent: Ivan Škunca, nakladnik: Sound Station Records) nominirana je u kategoriji najboljeg albuma popularne duhovne glazbe.

Iako su iza Božje pobjede već tri studijska albuma (“Ja jesam”, “Dođi”, “Adoramus Te”) ovo im je prva nominacija za diskografsku nagradu Porin.

Tom prigodom razgovarali smo s Petrom Buljanom članom sastava Božja pobjeda, iz župe Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu koja je zaslužna za album.

“Kao zajednica koja paralelno uz svoje temeljno evangelizacijsko poslanje stvara i duhovnu glazbu, definitivno nismo orijentirani isključivo na diskografiju i izdavalaštvo. Znali smo da je album “Adoramus Te” glazbeno i produkcijski najzreliji album slavljeničke službe “Božje pobjede” do sada ali nismo ni razmišljali o prijavi djela za “Porin”. Zahvaljujući Sound Station Recordsu i uredniku izdanja Ivanu Škunci album se našao među 13 prijavljenih izdanja. Vjerujemo da su svi nominirani u ovoj kategoriji (kao i ostali izvođači koji su ostali ove godine bez nominacije) dali dosta svog truda, vremena i utkali svoj život u duhovnu glazbu te da zavrjeđuju nagradu.”, izjavio je Buljan za Narod.hr.

Buljan ističe da će među nominiranima u kategoriji “Porin” zasigurno “otići u prave ruke”, te je ovim putem čestitao i ostalim nominiranima – sastavu “Emanuel”, g. Andreju Grozdanovu i urednicima izdanja prošlogodišnjeg Uskrs festa.

“Mi u slavljeničkoj službi “Božje pobjede” posebno smo zahvalni na trudu i radu svakog člana službe i zajednice, Romani Bilaver čije pjesme i prepjevi čine većinu svakog našeg albuma, Grguru Sesaru koji je naš glazbeni producent u svakom projektu – od samih početaka, Ivanu Škunci kao uredniku izdanja i svakome tko se svojom molitvom ugradio u naše stvaralaštvo i aktivnosti zajednice.”

Buljan: I dalje ćemo nastaviti stvarati, pjevati, svirati i slaviti Isusa 

“Svjesni smo da je ova nominacija vec priznanje koje dolazi od ljudi (i zahvalni smo na tome), ali kako god bude u izboru za glavnu nagradu u kategoriji, mi ćemo i dalje nastaviti stvarati, pjevati, svirati, slaviti Isusa – Onoga pred kim se želimo naći dostojni i kojem jedinom pripada svaka slava i čast.”, zaključio je Buljan.
Pobjednik će se znati na finalu 29. ožujka

Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će svojim glasovima izabrati najbolje od najboljih, a dobitnici u svakoj od 36 kategorija bit će poznati na finalnoj dodjeli Porina koja će se održati 29. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr