Biskup Košić za Dan domovinske zahvalnosti predvodi misna slavlja u Kravarskom i Glini

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će, u nedjelju 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, misno slavlje u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, s početkom u 8.30 sati. Istoga dana i na istu nakanu biskup će predvoditi misu i u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini, s početkom u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagdan Preobraženja Gospodnjeg svečano će u ponedjeljak, 6. kolovoza proslaviti istoimena petrinjska župa. Svečano misno slavlje, na gradilištu nove crkve u 11 sati, predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Petrinjska župa sv. Lovre svečano će u petak, 10. kolovoza proslaviti blagdan svoga nebeskoga zaštitnika i zaštitnika grada Petrinje. Svečano misno slavlje s početkom u 11 sati u crkvi Sv. Lovre predvodit će generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Stjepan Ptiček.

(FOTO) Upoznajte crkvu svetog Lovre u Petrinji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deveto zavjetno hodočašće Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održat će se u subotu, 18. kolovoza. Hodočašće kao i svečano misno slavlje u 11 sati, za okupljene hodočasnike, predvodit će sisački biskup Vlado Košić. U petak, 17. kolovoza biskup Košić sudjelovat će s mladima Sisačke biskupije na prigodnom programu prilikom sedmog hodočašća mladih biskupije u ovo Svetište. Program za mlade započinje u 18 sati misnim slavljem u bistričkoj bazilici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.