Biskup Ratko Perić: ‘Današnje migracije imaju drukčije socijalne oznake, masovno se pripremaju’

Foto: www.ktabkbih.net

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić istaknuo je u utorak na misi polnoćki u mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve kako je Isusuova obitelj bila emigrantska, no kako današnje migracije imaju drukčije motive te je pozvao katolike da očuvaju svoju vjeru i domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Današnje migracije imaju drukčije socijalne oznake, masovno se pripremaju, imaju političku pozadinu, te se poziva na mijenjenja struktura u državi i društvu”, rekao je biskup Perić u propovijedi.

Podsjetio je kako je Isusova obitelj pobjegla u Egipat nedugo nakon njegova rođenja, zbog zapovijedi kralja Heroda da pobije svu djecu mlađu od dvije godine jer je strahovao da bi ga ‘novorođeni kralj’ mogao svrgnuti s prijestolja.

Biskup Perić je kazao kako je ipak kršćanska dužnost svakome pomoći u nevolji, uključujući migrante, ali i ostati dosljedan svojim korijenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi moramo evanđeoski svakog putnika primiti, bolesnika liječiti, ali i svoju kršćansku vjeru njegovati i domovinu čuvati. Ni našemu mladom kralju Kristu Isusu nitko ne može prigovoriti da ne zna kako živimo jer je prošao naš križni put od rođenja do smrti. On daje vrijednost i dostojanstvo našem životu”, naveo je u propovijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.