Bogat program 32. svečanosti Pasionske baštine

Foto: snimka zaslona

32. svečanosti Pasionske baštine počinju u srijedu 22. veljače svečanim otvorenjem u Dvorani Matice hrvatske. Program će trajati sve do Velike srijede, 5. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja Pasionska baština okuplja više od 50 programa glazbenoga, tradicijskog, likovnog, književnog, dramskog, kazališnog umjetničkog i pučkog izričaja, nastalog nadahnućem Kristove Muke.

Foto: pasionska baština

Bogat program

Program otvorenja na Čistu srijedu počinje u 12 sati monodramom ‘Ispit savjesti’ Roberta Kurbaše prema poeziji Tina Ujevića. Svečanosti će završiti na Veliku srijedu, 5. travnja u crkvi Majke Božje Lurdske, kada će biti izveden tradicijski sinjski napjev Gospina plača.

>Pasionska baština: Subotnji koncert u zagrebačkoj crkvi svetog Nikole Tavelića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programima sudjeluju i brojni hrvatski mladi umjetnici, kao i najistaknutiji hrvatski književnici, glazbenici, skladatelji, pjesnici, dramski umjetnici, ali i pučki pjevači i amateri koji čuvaju vrijednu pasionsku baštinu hrvatskoga naroda, među kojima ističemo Faroske kantadure i korizmene napjeve iz procesije Za križen.

Župnici brojnih crkava ugostit će brojne izvođače, kao i institucije u čijim će se prostorima i dvoranama odvijati programi. Programi će se, osim u Zagrebu, održati i u Krašiću, Brdovcu, Svetom Križu Začrejte, Pakracu, Osijeku, Bilju, Rijeci, Karlovcu, Somboru, Sarajevu…

Program 32. Svečanosti Pasionske baštine se ostvaruje uz potpore Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba, Turističke zajednica Grada Zagreba, Hrvatskoga društva skladatelja i Grada Pakraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak na sve programe je besplatan.

Detaljan program možete pratiti na web stranici i društvenim mrežama koje se redovito ažuriraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.