Božićni humanitarni koncert HPD Lipa za obnovu vukovarskog Vodotornja

Foto: Snimka zaslona

Hrvatsko pjevačko društvo (HPD) „Lipa“ iz Osijeka kao veliko finale godine u kojoj slavi 140. obljetnicu svojeg postojanja, održat će seriju od tri Božićna koncerta, a prvi je u subotu, 17. prosinca, u Muzeju vučedolske kulture – za obnovu vukovarskog Vodotornja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HPD-a Lipa ističu kako im je iznimno drago što su ih čelnici Muzeja vučedolske kulture, koji je u godinu i pol svog djelovanja osvojio niz međunarodnih i hrvatskih nagrada za muzejsku djelatnost i arhitekturu, pozvao na humanitarni nastup za vukovarski Vodotoranj.

Ulaz na koncert koji počinje večeras u 17 sati, je slobodan, a svi posjetitelji bit će pozvani da daju svoj dobrovoljni novčani prilog za obnovu jednog od simbola grada-heroja – vukovarskog Vodotornja, priopćeno je iz HDP Lipa.
Zbor će se predstaviti izborom od 20-tak raznovrsnih adventskih i božićnih skladbi iz Hrvatske i svijeta, od pučkih popijevki do pjesama poznatih i manje poznatih skladatelja, na čak osam jezika. Pod ravnanjem dirigentice prof. Valerije Fischbach, izvest će ih a cappella ili uz instrumentalnu pratnju, a neke će uključivati i solističke nastupe.

Druga dva koncerta bit će 25. prosinca, već tradicionalni božićni koncert u osječkoj crkvi svetog Mihaela, u Tvrđi, te 27. prosinca u župnoj crkvi Preslavnog Imena Marijina u Donjem Gradu, odakle je HPD Lipa potekla, doznaje se od dopredsjednika i glasnogovornika HPD Lipa, Tomislava Levaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.