Braća iz klape Samoana objasnila zašto su došla na mušku krunicu: Svijet postaje sve luđi. Moramo jače moliti

samoana
Foto: Fah

Braća Christian i Austin Malietoa Brown s Novog Zelanda, podrijetlom sa Samoe, dobro su poznati u Hrvatskoj. Ovaj dvojac koji čini klapu Samoana koja izvodi hrvatske pjesme, odavno je zaljubljen u našu zemlju. Trenutno su u Hrvatskoj gdje promoviraju svoj prvi singl, a u subotu su svojim dolaskom podržali mušku molitvu krunice na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća su na svojim društvenim mrežama objavila video kako dolaze na glavni zagrebački trg i mole zajedno s ostalim muškarcima. Nakon molitve otpjevali su hrvatsku marijansku pjesmu ‘Rajska Djevo’.
U izjavi koja je objavljena na YouTube kanalu Muževni budite objasnili su zašto su došli na mušku krunicu.

”Došli smo moliti krunicu i poduprijeti našu braću u njihovoj misiji i njihovom radu. Za nas je jako važno…”, kazao je Christian dok su se u pozadini čuli zvukovi glazbe koju su prosvjednici tijekom molitve krunice puštali na razglas za koji su dobili dozvolu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

”Čujete ovo…Ludi ljudi. Svijet postaje sve luđi stoga moramo jače moliti. To je moje mišljenje”, kazao je Christian Malietoa Brown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća su nedavno na Dan državnosti, 30. svibnja 2023., gostovala u Bazilici Srca Isusova svjedočeći svoju vjeru koju su naslijedili od svojih predaka s pacifičkog otoka Samoa.

Sudjelovali su i na proslavi 20. godišnjice beatifikacije bl. Ivana Merza gdje su dobili blagoslov zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše.

”Bila nam je posebna čast primiti ovaj blagoslov jer smo puno vremena proveli u Zagrebu, a sada smo upoznali našeg duhovnog oca u ovom velikom gradu. On je vrlo ljubazan i skroman čovjek prema onome što smo vidjeli i molit ćemo za njegovu ekselenciju dok predvodi stado zagrebačke nadbiskupije.
Također dragi fanovi, pratitelji i prijatelji, molimo vas da se uvijek molite za nas. Imamo puno stvari koje pokušavamo proći u kratkom vremenskom periodu. Molite se da budemo ne samo dobri pjevači, već i dobri ljudi”, na pisali su na Facebooku.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova braća više od deset godina izvode hrvatske tradicionalne, zabavne i domoljubne pjesme. Zaljubljeni su u Hrvatsku, uče naš jezik, osjećaju se tu kao kod kuće.

Za promicanje hrvatske baštine, Ministarstvo kulture klapi Samoana uručilo je nagradu i zahvalnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.