Caritas Sisačke biskupije za stradale u potresu pripremio više od 2000 uskrsnih paketa

caritas sisačke biskupije
Foto: Sisačka biskupija

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije, predvođeni biskupom Vladom Košićem i koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu obilaze ovih dana one smještene u stambenim modulima i mobilnim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Grad Sisak i Ikić Baniček (SDP) zabranili Caritasu humanitarno djelovanje u gradskim školama

> Sisačka biskupija: Odgovor gradonačelnice Ikić Baniček je laž i kleveta te izgovor da se zabrani djelovanje Caritasa

Tako će do Uskrsa biti podijeljeno više od 2000 paketa hrane i drugih potrepština kako bi se ovim najranjivijima skupinama barem malo olakšao život u nadolazećim uskrsnim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog u utorak, 5. travnja i srijedu, 6. travnja obišli su Strašnik i Majske Poljane gdje su darivali jednako vjernike katolike kao i pravoslavce.

U susretu s biskupom stradali su ga upoznali s brojnim problemima s kojima se susreću. Smatraju da je organizirana obnova izuzetno spora, a brojni su i problemi vezani uz informiranje o njoj, procedure i rokove, čime je težak život na ovom području postao još teži.

Biskup je izrazio svoju nadu da će se stvari ipak uskoro pokrenuti te je poručio kako će Caritas, kao i do sada, pratiti i pomagati svima koliko god to bude mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.