Danas premijera ‘Marijine zemlje’: Film prožet stvarnim svjedočanstvima

film marijina zemlja
Foto: Snimka zaslona

U Hrvatskoj se počinje prikazivati film „Marijina zemlja” španjolskog redatelja i glumca Juana Manuela Cotela. Film govori o ljudima koji su se u Crkvu vratili Marijinim zagovorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je namijenjen za sve dobne skupine, a moći će se vidjeti od 16. studenog u Kinu Metropolis u Novom Zagrebu, a premijera filma za medije održat će se 6. studenog na njoj će nazočiti i redatelj Cotelo.

Na web stranici filma www.marijinazemlja.com postoji zahtjev koji je potrebno ispuniti kako bi osigurali prikazivanje filma i u drugim gradovima.

Taj zahtjev pomaže organizatorima da lakše dođu do kino dvorane u nekom određenom mjestu. To se do sada pokazalo uspješnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film „Marijina zemlja” je dugometražni dokumentarno-igrani film španjolskog redatelja i glumca Juana Manuela Cotela u produkciji kuće „Infinito”. Cotelo u filmu glumi jednog tajnog agenta koji putuje svijetom da bi susreo ljude koji su doživjeli obraćenje u kojem je posebnu ulogu imala Blažena Djevica Marija. Kako bi prikupio potrebne informacije agent odlazi u Meksiko, Veliku Britaniju, Kolumbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Svjedočanstva su istinita, a najveću ulogu u obraćenju ljudi imala je Gospa. Film je dijelom fikcijski, a dijelom istiniti jer je prožet stvarnim svjedočanstvima. Ovo nije najnovije djelo redatelja Cotela, film je snimljen 2013. godine kao drugi njihov film, a Hrvatska je 36 zemlja po redu gdje se ovaj film prikazuje. Film je bio jako uspješan gdje god je prikazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilazeći mjesta Marijinih ukazanja i druga mjesta usko vezana za Mariju redatelj je došao i do Međugorja.

Svjedočanstvo koje je posebno dojmilo HKM-ovu sugovornicu Magdalenu Vlaho jest životna priča jedne plesačice iz Las Vegasa imenom Lola koja je oboljela od multiple skleroze koja je slučajno na TV-u pogledala prilog o Međugorju. Ona nije bila katolkinja, ali kada je vidjela prilog osjetila je poticaj da mora otići u Međugorje. Vlaho nije htjela otkriti detalje, nego je sugerirala da pogledamo film i otkrijemo o kakvom snažnom svjedočanstvu se radi, navodi HKM.

Sve potrebne informacije o filmu, ali i ostalim sadržajima možete pronaći na facebook stranici Infinito Croatia, ali i na istoimenoj youtube stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je Vlaho napomenula da će redatelj pri svom dolasku u Hrvatsku iznijeti i svoje svjedočanstvo u pojedinim župama, a više informacija o tome moći ćemo pronaći na gore navedenim stranicama.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.