“Dani kršćanske kulture” počinju 5. travnja u Splitu

Međunarodna manifestacija “Dani kršćanske kulture” bit će održana deseti put, od 5. do 15. travnja u Dubrovniku, Splitu i Šibeniku, a splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić otvorit će jedanaestodnevni program 5. travnja u splitskoj palači Milesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dani kršćanske kulture” održani su prvi put u Splitu 2005. godine i svake godine uključuju izložbe, koncerte, tribine, okrugle stolove, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, kazališne predstave i filmske projekcije, kako navode organizatori u svom programu.

Ovogodišnji program uključuje 60 različitih programskih sadržaja, a nakon otvaranja manifestacije u Splitu, povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić otvorit će izložbu akademskog slikara Josipa Botterija Dinija naziva “Put križa”. Botteri je tehnikom minucioznog “tkanja” iznova uprisutnio dramu križnog puta i pozvao da svatko obnovi vlastitu prateću stazu na križnom putu.

Dubrovački biskup Mate Uzinić otvorit će “Dane kršćanske kulture” u Hrvatskoj Matici iseljenika u Dubrovniku, nakon čega je najavljeno otvaranje izložbe “Križni put” autorice Ljiljane Knez. Program manifestacije započet će u šibenskoj katedrali svetog Jakova korizemnim koncertom sakralne glazbe “Adoramus Te”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jubilarni program uključuje sadržaje usmjerene promicanju hrvatske kulturne baštine, šezdeset događanja i više od 300 sudionika, kako najavljuju organizatori. Riječ je o organizaciji nakladne kuće Verbum, uz suorganizaciju programa s Dubrovačkom i Šibenskom biskupijom. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Splitsko-makarska nadbiskupija, županiji i gradovi u kojima će bit održani “Dani kršćanske kulture” pokrovitelji su navedene manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.