Diljem Hrvatske organiziraju se dočeci Nove godine na otvorenom

doček nove godine
Foto: Fah

Pred nama je najluđi dan, kada se opraštamo od stare i veselimo novoj godini! Diljem Hrvatske organiziraju se dočeci na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na glavnom zagrebačkom trgu bit će organiziran veliki doček na otvorenom. U tijeku je postavljanje pozornice. A novost je ove godine da neće biti vatrometa u ponoć. Za glazbeni program pobrinut će se izvođači HRT-ovih emisija A strana i The Voice, a od 23 sata okupljene će zabavljati grupa Pips, Chips&Videoclips, navodi HRT.

Bogat program u Zadru od ranog jutra

Silvestarski program u Zadru na nekoliko pozornica počinje već u jutarnjim satima. Tako će na Trgu Petra Zoranića okupljene zabavljati Black Coffee, dok se za najmlađe organizira veseli doček na glavnom zadarskom trgu u podne.

Večernja zabava počinje na Trgu Petra Zoranića oko 22 sata. Za dobro raspoloženje zaduženi su Tonči Huljić & Madre Badessa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Šibeniku doček na nekoliko pozornica

I Šibenik se priprema za doček. Stara godina ispraćat će se na nekoliko pozornica, a bogat program na Silvestrovo popunio je krevete u gradu. Uz domaće goste posljednje minute 2022-e u Šibeniku će odbrojavati i strani gosti.

 

Slobodnog kreveta ovdje nema. Ima upita, ali odgovor je već danima isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Evo, sad za Staru godinu sve smještajne jedinice su skroz prodane, kaže Marina Vundač, voditeljica recepcije baštinskog hotela u Šibeniku.

I većina gostiju nije samo u prolazu. Naumili su istražiti tisućljetni Šibenik.

– Birali smo Šibenik zbog novogodišnjeg programa, ali i zbog staroga grada. Tu smo već nekoliko dana i uživamo u svim ljepotama grada. A imate se čime dičiti, kaže Emmanuel Dufour, gost iz Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilježi Šibenik izvrsnu popunjenost. Štoviše, rekordnu na prijelazu iz stare u novu godinu.

– Nije još nikad ovako bilo. Očekujemo do dvije tisuće ljudi na samom smještaju. Ne računajući ljude koji će doći i otići, kaže Dino Karađole, direktor TZ-a grada Šibenika.

A procjena je: zadnju noć u godini plesat će u gradu 15 tisuća ljudi. Uz nekoliko pozornica. I ne samo glavnu zvijezdu!

– Da sve ne ostane samo na Roisin Murphy, priključuje se tom impresivnom programu i Ida Prester i Bang Bang na drugoj pozornici u Parkiću, kaže Morana Periša, organizacijski tim Adventure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert svjetske gošće najavili su šibenski kreativci.

Modnom fotografijom. Inspiriranim, dakako, ikonom stila na glazbenoj sceni.

– Da bi napravili fenomenalnu modnu priču. Jedan hommage Roisin koja je preko 25 godina svjetska disco diva, kaže Valerio Baranović, fotograf.

A točno u ponoć – prolomit će se nad gradom i vatromet.

Ugostitelji mogu raditi do četiri sata iza ponoći. Kažu: spavat će se poslije. Godina tek počinje!

Doček u Dubrovniku

Nova godina u Dubrovniku organizirano se na otvorenom dočekuje od 1995. godine na najpoznatijoj gradskoj ulici – Stradunu.

Program na Staru godinu počinje tradicijskom kolendom i dječjim dočekom, u sklopu kojeg nastupaju Ante Gelo Band, Bruna Oberan, Alen Đuras i Iva Ajduković.

Isti izvođači nastupit će i na večernjem dočeku, čija je glavna zvijezda Petar Grašo. Prvi dan 2023. godine otvorit će nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Stradunu, s početkom točno u podne, dok će u večernjim satima publiku zabavljati Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Doček u Rijeci

U subotu, 31. prosinca 2022. godine, u 21.00 sat, na pozornici smještenoj na Korzu, uz Trg 128. brigade Hrvatske vojske, počinje program dočeka Nove godine u organizaciji Grada Rijeke.

U novogodišnjoj noći na pozornici na Korzu će nastupiti DJ Voljen Korić, Vatra i Queen Real Tribute Band, prema sljedećem rasporedu:

  • u 21.00 nastupa DJ Voljen Korić
  • u 22.00 nastupa Vatra
  • u 23.15 nastupa Queen Real Tribute Band
  • u 01.00 nastupa DJ Voljen Korić

Split

Na Silvestrovo će program početi u 21 sat, kada će se na pozornicu popeti splitski pjevač Vojko V., a zatim oko 23 sata i Severina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.