Dječji roman prožet pravim vrijednostima: Večeras predstavljanje knjige ‘Željezni grad’

Foto: Naklada Crisinus; fotomontaža: narod.hr

U utorak, 20. prosinca, u 19 sati održat će se promocija knjige Željezni grad u Dječjoj knjižnici Marina Držića (Avenija Marina Držića 10) u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željezni grad novo je izdanje križevačke Naklade Crisinus i roman prvijenac Nikole Bolšeca, mladog hrvatskog pisca i prevoditelja, koji će sasvim sigurno oduševiti sve čitatelje, a posebice one najmlađe.

Priča Željeznog grada prati dvojicu braće, starijeg Luku i mlađeg Stjepana, koji se tijekom branja šipka zapute u tajanstveni Željezni grad, u kojem ih čekaju mnoge njegove tajne, ali i brojna iznenađenja i neočekivani susreti. Priča je to o vanjskim i unutarnjim borbama dvojice mladih junaka, a ujedno i najveća avantura njihova života.

Pružite djeci poticajnu priču prožetu pravim vrijednostima

Kako je istaknuo prof. Vladimir Lončarević, recenzent romana: „Tražeći izlaz iz tamnih prolaza i tunela, oni će naučiti najvažnije: da mrak uzmiče i pred najmanjim svjetlom. A blago, za kojim svi tragamo, umjesto na raznim tajanstvenim mjestima, najprije ćemo naći u najvećoj tajni – u sebi i onima koji su nam povjereni. Jer, pažljivu čitatelju neće promaknuti koliko je važno da svi budemo čuvari brata svojega…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. sc. Krunoslav Puškar, urednik romana i direktor Naklade Crisinus, naglasio je kako danas, više nego ikad, djecu moramo okružiti pozitivnim i poticajnim pričama nadahnutima tradicionalnim vrijednostima koje će izgrađivati čovjeka od malih nogu, a roman Nikole Bolšeca je upravo takvo štivo. „Željezni grad je upravo onakva pustolovina, u koju smo se svi mi kao mali željeli otisnuti. Siguran sam da nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a siguran sam i da će takvih pustolovina iz pera Nikole Bolšeca biti još”, nadodao je.

Sjajan tekst ovog zanimljivog pustolovnog romana za djecu prvenstveno školske dobi prate i originalne ilustracije Katarine Botice, univ. bacc. art., pomoću kojih će mladi čitatelji još dublje uroniti u pustolovine Željeznog grada.

Tijekom promocije moći će se nabaviti spomenuti roman po promotivnoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.