Donosimo prijedlog 10 dobrih knjiga za čitanje na odmoru!

Foto: Getty Images

Ljeto je i vrijeme godišnjih odmora. Iskoristite svoje slobodno vrijeme za čitanje dobrih knjiga.
Donosimo prijedlog 10 knjiga uz koje se možete dobro opustiti!

1. Alessandro Manzoni: Zaručnici

Zaručnike, prvi talijanski povijesni roman napisao je Alessandro Manzoni 1827. Roman govori o dvoje zaljubljenih koji su prošli kroz sve prepreke samo da budu zajedno. Manzonijevo shvaćanje povijesti prožeto je kršćanskim naukom o spasenju i vjerom u Božju providnost.
Jedna je od najdražih knjiga pape Franje.

2. Jordan Peterson: 12 pravila za život

Jedan od najtraženijih naslova u posljednje vrijeme jest knjiga „12 pravila za život“ američkog kliničkog psihologa Jordana Petersona. U hrvatskom prijevodu izašlo je u verbumovom izdanju. Pročitajte i uvjerite se zašto je knjiga tako popularna!

3. J.R.R. Tolkien: Silmarillion

I dok je trilogija „Gospodar prstenova“ definitivno najpoznatije Tolkinovo djelo, mnogi ni ne znaju za njegovu zbirku priča Silmarillion, uređenu i objavljenu nakon njegove smrti. “Silmarillion je povijest ratova koje su izgnani vilenjaci vodili protiv neprijatelja, uglavnom na sjeverozapadu Međuzemlja. Nekoliko priča govori o pobjedi, ali je u njima skrivena i tragedija, te završavaju katastrofom i nestankom staroga svijeta” – opisao je tako Tolkien ovo svoje djelo, u kojemu su, u kratkim crtama, opisani i događaji iz Gospodara prstenova.

4. Trygve Gulbranssen: Norveška trilogija

Trygve Emanuel Gulbranssen autor je zanimljive trilogije. Romani „I vječno pjevaju šume“, „Vjetar s planine“ i „Nema puta naokolo“, s podnaslovom „Romani iz života u Norveškoj“, nastali između 1933. i 1935., doživjeli su velik uspjeh. Idealan izbor za ljetni odmor!

5. Tajni dnevnik Elisabeth Leseur

Tajni dnevnik Élisabeth Leseur skriveni je duhovni biser s početka 20. stoljeća koji i u našemu vremenu odiše nevjerojatnom svježinom. Ova nadahnjujuća i potresna knjiga donosi intimni dnevnik, duhovne zapise i misli žene koja je gotovo dvadeset pet godina provela u braku s gorljivim ateistom koji se otvoreno izrugivao njezinoj vjeri i pokušavao je odvratiti od nje. Nakon Élisabethine smrti, čitajući ovaj tajni dnevnik za čije postojanje do tada nije znao, njezin suprug Félix biva zadivljen njezinim nutarnjim životom i obraća se na kršćanstvo, a potom pristupa dominikanskom redu te postaje svećenik, piše Verbum, u čijem je izdanju nedavno izašao hrvatski prijevod ove knjige.

Ostale prijedloge knjiga pročitajte na Frendica.hr!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr