Evangelizacija mladih: Upoznajte redovnice u traperu

Foto: Snimka zaslona

Iesu Communio katolički je vjerski red koji je osnovala časna sestra Veronika 8. prosinca 2010., a odobrio ga je 2010. papa Benedikt XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posvećen je evangelizaciji mladih i kontemplativnom životu, a pripada španjolskoj biskupiji Burgos.

Sadašnja zajednica Iesu Communio ima svoje podrijetlo u zajednici klarisa u čiju je zajednicu 1984. ušla sestra Veronika, kao osamnaestogodišnja Verónica María Berzosa Martínez. Zajednica klarisa doslovno je izumirala, bilo je tek nešto više od dvadeset starijih sestara u zajednici u Lermi.

Verónica María zamolila je svog brata Raula da ju odveze u samostan klarisa. Priča se da Raul nije vjerovao da će njegova sestra smatrati da je vjerski život prikladan za nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada su počela čuda. Nakon 26 godina bez jednog novog zvanja, mala zajednica počela je primati nova zvanja… i sve su to bile mlade žene, mlađe od 35 godina, ili u mnogim slučajevima mlađe od 30 godina. Uskoro je bilo više mladih žena u zajednici nego starijih u malom samostanu. U Lermi više nije bilo dovoljno mjesta za sve njih, a sama se zajednica promijenila s priljevom novih, mladih sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku su u dogovoru s biskupom Burgosa uputile molbu Vatikanu za dopusnicu formiranja nove zajednice s promijenjenim kontemplativnim karakterom.

U prosincu 2010. odobrio ih je papa Benedikt XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestre iz Iesu Communio osobito se posvećuju molitvi, posebno klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Također organiziraju bdijenja i druženja, osobito s mladima. Redovnice se financiraju izradom slatkiša, božićnih čestitki, kao i od donacija i prodaje CD-a.

Posebno je zanimljiv njihov habit koji se sašiven od trapera s bijelim kordom oko struka i sandala. Za hladnog vremena preko njega nose mornarsko plavi pončo od vune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.