(FOTO) Blagdan sv. Leopolda Mandića proslavljen u Svećeničkom domu: ‘Samo vjeruj i sve će biti dobro’

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića biskup vlado košić
Foto: Sisačka biskupija

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića svečano je proslavljen u utorak, 12. svibnja u istoimenoj kapeli Svećeničkog doma u Sisku. Tom prigodom, misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s ravnateljem mons. Markom Cvitkušićem i preč. Milanom Begićem, a slavlju su nazočili i djelatnici doma i Ordinarijata.

U homiliji biskup je istaknuo kako je život sv. Leopolda bio je u znaku ljubavi prema Kristu i čovjeku te kako je bio prijatelj Božji i prijatelj ljudi. Biskup je rekao i kako se ovaj svetac cijeli dao potrebitima i bližnjima te je poznat po tome što je satima ispovijedao vjernike i davao duhovne savjete.

„Napisao je i brojna pisma koja pokazuju da je itekako suosjećao s ljudima, s njihovim patnjama i problemima, ali i to da je znao teološki i vjerski obraditi njihova pitanja i probleme. Upravo je u tim svojim pismima znao često napisati nešto što bismo i mi trebali primijeniti u svom životu, a te riječi glase: ‘Samo vjeruj i sve će biti dobro’. To ujedno treba biti i temeljni stav kršćana pred svim problemima, križevima, izazovima i teškoćama“.

Na kraju biskup je podsjetio i kako je prvi u našem narodu štovanje sv. Leopolda širio upravo Alojzije Stepinac, ali i kako su u ožujku o.g. Biskupi BK BiH i HBK prihvatili molbu provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčevića da ovaj svetac postane zaštitnik bolesnih od tumora.

Na kraju svima okupljenima na dolasku zahvalio je ravnatelj Doma mons. Cvitkušić zaželjevši im mnogo Božjeg blagoslova po zagovoru sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr