(FOTO) ‘Blizanke’ treći ovosezonski premijerni naslov dubrovačkog kazališta

Foto: Fah

Treći ovosezonski premijerni naslov u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, „Blizanke” Nikoline Rafaj prema Erichu Kastneru i u režiji Lee Anastazije Fleger, svoju će pretpremijeru doživjeti u četvrtak 14. ožujka, a premijeru dan kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redateljica Fleger istaknula je na konferenciji za medije u ponedjeljak u Dubrovniku kako je riječ o adaptaciji vrlo popularne dječje knjige koja je doživjela i svoju filmsku inačicu.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

„Trudili smo se da predstava bude brza i dinamična, s puno likova, scenskih i kostimskih promjena. U adaptaciji smo pokušali ući u dječju glavu i napraviti predstavu koja bi im bila interesantna”, rekla je Fleger.

Glumica Irena Tereza Prpić izjavila je kako se izuzetno veseli prvoj publici i reakcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Uvijek mi je bila želja raditi predstavu za djecu jer su djeca najiskrenija publika i po njihovoj reakciji će se vidjeti jesmo li uspjeli prenijeti sve što smo htjeli. U glumačkom radu nema razlike kad se radi predstava za djecu. Predani smo radu i ulozi kao i svaki put, ali u ovom slučaju smo dobili malo više slobode dodatno zaigrati neke detalje”, istaknula je Prpić.

Glumica Vini Jurčić naglasila je kako joj je u radu na predstavi bilo zanimljivo otkriti novi dio sebe.

„Bilo je jako interesantno iz jedne karakterno drukčije djevojčice uči u ulogu druge djevojčice. Mislim da smo napravili zabavnu predstavu, ali i poučnu za čitavu obitelj. A to mi je u dječjim predstavama presudno”, rekla je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumačku podjelu čine Irena Tereza Prpić, Vini Jurčić. Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Glorija Šoletić, Marija Šegvić, Boris Matić i Izmira Brautović, a statistice su polaznice Plesnog studija Lazareti Nora Žanetić, Petra Orepić, Ema Pralas, Lorena Burum, Mara Roza, Franka Rajčević, Nina Nikolić i Mara Knego.

U autorskom timu predstave su i Nikolina Rafaj (adaptacija teksta i dramaturgija), Irena Kraljić (scenografkinja), Tea Bašić Erceg (kostimografkinja), Milorad Stranić (skladatelj), Matea Bilosnić (oblikovanje scenskog pokreta), Vesna Kolarec (oblikovanje svjetla), Paola Dražić Zekić (glazbena korepetitorica), Milan Tomašić (oblikovanje zvuka) i Ivana Ljepotica (inspicijentica – šaptačica).

Pretpremijera predstave zakazana je za četvrtak 14. ožujka, premijera je dan kasnije, a reprizne izvedbe slijede 16. i 17. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.