(FOTO) Marijana Petir propješačila 900 kilometara na Putu sv. Jakova: ‘Zahvalna sam Bogu što je bio sa mnom’

Foto: Marijana Petir; fotomontaža: Narod.hr

“Nakon 29 dana, 900 km i 1,3 milijuna koraka, stigla sam iz Iruna u Santiago de Compostelu zahvalna Bogu što je bio sa mnom na mom Caminu i što je prisutan u mom životu”, poručila je političarka i bivša hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir prohodavši sve popularnije hodočašće El Camino de Santiago (Put Sv. Jakova).

“Nemoguće je kroz fotografije pokazati ljepotu Božjeg stvaralaštva i opisati osjećaje koji se javljaju kada hodaš Camino svog života, no zahvalna sam na milosti da sam mogla biti dio nečeg tako čudesnog, savršenog a opet toliko jednostavnog. Bilo je teško penjati se, a još teže spuštati i svaki dan bih kretala ispočetka i radovala se kada bi stigla do cilja. Moje noge napravile su 1,3 milijuna koraka, a moje usne izrekle još toliko molitvi za sve one kojih sam se mogla sjetiti i za one koje sam možda zaboravila. I kada završi jedan Camino, počinje drugi na kojem primjenjujemo samo ono što smo naučili, u slobodi i ljubavi…”, napisala je puna emocija Marijana Petir uz mnoštvo prekrasnih fotografija sa svog hodočašća.

Podsjetimo, sve više Hrvata odlazi na camino, vjersko hodočasničko putovanje u Santiago de Compostelu. Taj grad na sjeverozapadu Španjolske u pokrajini Galiciji grob je apostola Jakova i glasovito hodočasničko središte.

Put je dug gotovo 900 kilometara i prolazi kroz nepristupačne krajeve da bi se stiglo do katedrale sv. Jakova. Tu je tijelo velikog apostola, jednog od trojice koji su bili sa Isusom na Brdu preobraženja (Tabor).

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr