(FOTO) Novi projekt Caritasa Sisačke biskupije: ‘Cilj je osnažiti radni potencijal 20 teško zapošljivih žena’

Foto: Sisačka biskupija

Nakon uspješne provedbe projekta „Caritasovi paketi radosti“, vrijednosti gotovo pet milijuna kuna, Caritasu Sisačke biskupije odobren je i drugi projekt financiran europskim sredstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je u petak 10. srpnja u prostorima Caritasa i pučke kuhinje u Sisku predstavljen projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije“. Projekt su okupljenima predstavili voditeljica projekta Danijela Švrga, ravnateljica biskupijskog Caritasa Kristina Radić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Sisak Gordana Šegović i predstavnica Centra za socijalnu skrb u Sisku Mašenka Sekulić, a svoju podršku izrazio je i sisački biskup Vlado Košić. Uz djelatnike, suradnike i volontere predstavljanju je nazočila i novoizabrana zastupnica u Hrvatski sabor Marijana Petir.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.875.319,59 HRK, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva EU, a 15% sredstva proračuna RH. Uz Caritas partneri na projektu su i Centar za socijalnu skrb Sisak te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak.

Kako je istaknuto, cilj projekta je osnažiti radni potencijal 20 teško zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u gradu Sisku te potaknuti njihovu socijalnu uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz povećanje razine kvalitete života 120 starijih osoba o kojima će skrbiti. Zaposlene žene, pružajući pomoć u kući nemoćnim i starijim osobama, radit će puno radno vrijeme 12 mjeseci, a tijekom projekta bit će i uključene u program osposobljavanja i obrazovanja koji će doprinijeti njihovim mogućnostima daljnjeg zapošljavanja nakon završetka ovog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caritas se u ovoj godini prijavio na još nekoliko projekata koji su sada u procesu procjene kvalitete te se nadaju da će realizacijom istih dodatno poboljšati kvalitetu života svojim korisnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.