(FOTO) Obilježeno 100 godina kazališnog života u Vinkovcima

Foto: fah

Premijernom izvedbom ljubavne komedije u četiri čina po tekstu Joze Ivakića “Vrzino kolo” u režiji Vjekoslava Jankovića i koprodukciji s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu, vinkovačko Gradsko kazalište “Joza Ivakić” obilježilo je u petak 100 godina kazališnog života u Vinkovcima, 85 godina od smrti Joze Ivakića i 10 godina profesionalnog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kroz ovo kazalište je prošao niz kazališnih glumaca koji su trajno obilježili hrvatsko glumište, a to i dalje čine. U zadnje vrijeme stalno imamo hit predstave i kazalište nam je puno. Da dobro radimo svjedoče i nominacije za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta te su tako, između ostalih, nominirane i redateljica Frana Marija Vranković koja je radila jednu predstavu kod nas i glumica Mia Krajcar, koja je također radila na predstavi u našem kazalištu. To je velika stvar za malo kazalište kao što je naše”, rekao je ravnatelj Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Zdenko Rečić.

U ime Vlade na obljetnicama je čestitala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac rekavši kako je, kao Vinkovčanka, iznimno ponosna na stoljeće kazališnog života u rodnome gradu, što po njezinim riječima, dovoljno svjedoči o značaju kulture za Vinkovce, ali i o značaju Vinkovaca za hrvatsku kulturu.

“Malo je gradova od Zagreba do Vinkovaca, ako izuzmemo Osijek, koji se mogu podičiti sa 100 godina kazališnog života. Grad Vinkovci podržavaju rad kazalište ‘Joza Ivakić’ ne samo kao svoju ustanovu nego i kroz programska sredstva kojom se nastoji poticati vlastita produkcija”, rekao je vinkovački pročelnik za kulturu Mario Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi “Vrzino kolo” glume Ivan Ćaćić, Matea Marušić, Katarina Baban, Denis Brižić, Hrvoje Seršić, Selena Andrić, Goran Smoljanović , Katarina Kristić, Vlado Andrić te plesači Folklornog ansambla “Lisinski” Vinkovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.