(FOTO) Spektakularna Turandot ponovno na Splitskom ljetu u predvorju Galerije Meštrović

Foto: HNK Split

Turandot Giacoma Puccinija, jedna od najuspješnijih i najspektakularnijih hrvatskih opernih produkcija posljednjih godina, vraća se na Splitsko ljeto izvedbama u veličanstvenom ambijentu predvorja Galerije Meštrović u subotu i ponedjeljak 29. i 31. srpnja s početkom u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja opera velikog Puccinija, puna prekrasnih arija i sugestivnih prizora, premijerno je izvedena na prethodnom, 62. Splitskom ljetu pobravši nepodijeljene pozitivne kritike i oduševljeni prijem publike, a ansambl Opere HNK Split za izvedbu Turandot nagrađen je ove godine diplomom Milka Trnina, a Zbor i Orkestar dobitnici su nagrade Judita za najbolje glazbeno ostvarenje 62. Splitskog ljeta.

Ovogodišnjim predstavama ravnat će maestro Loris Voltolini, redatelj je Ozren Prohić, a protagonisti su isti kao i prošle godine: u naslovnoj ulozi vidjet ćemo i čuti proslavljenu bugarsku sopranisticu Cvetelinu Vasilevu, ulogu Calafa će tumačiti bugarski tenor Ivan Momirov.

Ostali protagonisti su sopranistice Valentina Fijačko Kobić i Antonija Teskera koje će se izmjenjivati u ulozi Liu, Ivica Čikeš kao Timur, Leon Košavić, Vinko Maroević i Špiro Boban u ulogama Pinga, Panga i Ponga, te Ante Ivić i Mate Akrap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvetelina Vasileva sopranistica je koja još od kraja devedesetih godina prošlog stoljeća gradi iznimno uspješnu međunarodnu karijeru. Već 2001. debitirala je u njujorškom Metropolitanu ulogom Violette u Traviati, a u Metropolitanu je pjevala i u La Boheme i Trubaduru, a čitav niz stožernih uloga iz svoga faha tumačila je u brojnim drugim velikim svjetskim opernim kućama.

Ivan Momirov nagrađivani je tenor zavidne međunarodne karijere koji je nastupao u mnogim velikim europskim i svjetskim teatrima poput londonskog Covent Gardena, Teatro Sao Carlos u Lisabonu, Deutsche Oper Berlin… surađivajući s nekim od najvećih dirigentskih i pjevačkih imena današnje operne scene.

Pored dirigenta Voltolinija i redatelja Prohića ostatak autorskog tima čine suradnica redatelja i koreografkinja Jasna Frankić Brkljačić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, Ivica Kalebić i Ozren Prohić koji su adaptirali scenu, zborovođa Ana Šabašov, oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović, te Nela Luketić koja je uvježbala dječji zbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.