(FOTO) Susret prijatelja i stipendista Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić”

Foto: Sisačka biskupija

Biskupijska zaklada “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom 10. susretu stipendista i prijatelja, 85 ugovora o stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovore su im u subotu 7. prosinca uručili sisački biskup Vlado Košić i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler, a uz njih susretu je nazočilo i petnaestak prijatelja Zaklade.

Na početku, sve okupljene je pozdravio dr. Mosler podsjetivši da je ovo deseta godina djelovanja Zaklade kroz koju je uključujući ovu godinu dodijeljeno oko 750 stipendija. „Koliko je to možda će dočarati i brojka da je za stipendije Sisačka biskupija kroz ove godine dodijelila studentima poput vas otprilike šest milijuna kuna. To je doista značajna stavka u ovakvoj jednoj potrebitoj biskupiji, ali je ipak ostvarena prije svega zahvaljujući našem biskupu koji je prepoznao važnost ulaganja u mlade ljude. Ove brojke nisam rekao kako bismo se mi pohvalili, iako možda imamo i zašto, već kako bismo svi mi, mogli biti ponosni na učinjeno. Vi trebate biti ponosni i na sebe. U svojim mladim životima uspjeli ste upisati fakultet i postići određene rezultate i izvrsnost, a s druge strane ostali ste aktivni i povezani sa svojim župama. To je doista nešto vrlo vrijedno i nešto što se sve teže može pronaći u današnjem svijetu“, rekao je Mosler zahvalivši i članovima povjerenstva na učinjenom poslu prilikom odabira stipendista, kao i prijateljima na potpori Zakladi.

U ime prijatelja Zaklade stipendiste su pozdravili direktorica Laudato TV Ksenija Abramović, akad. kipar Tomislav Kršnjavi, bivša europarlamentarka Marijana Petir i alpinist i publicist Petar Lovrić. Ohrabrivši stipendiste, oni su im odreda poručili da se ne boje u svakodnevnom životu svjedočiti svoju vjeru i osloniti se na Gospodina te da u svakom trenutku svoga života nastoje mijenjati svijet oko sebe na bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljene je pozdravio i biskup Košić čestitavši ovogodišnjim stipendistima i zahvalivši svim prijateljima Zaklade što financijski, moralno i svojim autoritetom podupiru njezin rad. Ohrabrivši stipendiste i zaželjevši im uspjeh u daljnjem školovanju biskup je poručio kako ima povjerenje u njih da su upravo oni ti koji će promijeniti našu Domovinu tako da ona više neće biti mjesto iseljavanja mladih. „Iskreno vjerujem da je to baš vaša zadaća i molim vas da se za to borite“, rekao je biskup.

U glazbenom dijelu programa nastupili su bariton Jan Vukelić i na klaviru prof. Ivana Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.