(FOTO) Uspješno održana promocija nove knjige Tihomira Dujmovića i istoimene predstave ‘Mali noćni razgovori ljevice i desnice’

Foto: facebook Tihomir Dujmović

“Unatoč do sada neviđenoj medijskoj blokadi koju su samo neki imali hrabrosti probijati, ipak je publika ispunila centralnu dvoranu Vijenac na Kaptolu, prigodom promocije moje nove knjige “ Mali noćni razgovori ljevice i desnice” po kojoj je napravljena kazališna predstava”, napisao je autor Tihomir Dujmović na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Režiju ove sjajne predstave, kakva sadržajno nikada nije igrala u nekom hrvatskom kazalištu, potpisuje vrlo iskusni Želimir Mesarić (Režirao je preko 70 predstava, bio je ravnatelj drame i zagrebačkog i osječkog HNK te je dugogodišnji profesor na Zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti).

Dramaturginja predstave je znamenita dramaturginja i teatrologinja, izbornica prošlih Marulićevih dana te redateljica brojnih projekata Mira Muhoberac.

Ovaj iskusni dvojac je upriličio predstavu po Dujmovićevoj novoj knjizi u kojoj dvojica povjesničara (naglašeno lijevi i naglašeno desni) analiziraju hrvatsku povijest doslovno od “desetog travnja do dočeka Vatrenih”. Televizijsku voditeljcu koja autoritarno vodi i navodi diskusiju glumi Lucija Dujmović, a Petra Tunjić uprizoruje kćerku “desnog” profesora povijesti. Vinko Kraljević je pak “ lijevi” povjesničar a Tomislav Martić “ desni” povjesničar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu Tihmora Dujmovića prenosimo u cijelosti.

“Promociju je vodila moja kcer Lucija, a vrlo nadahnuto su govorili Dr. Andrija Hebrang i dr. Zlatko Hasanbegovic. No, sa pravim ovacijama pracen usklicima “jos,jos,jos…”bio je ispracen glumac Tomislav Martic koji je tako potresno, iskreno i strasno pročitao dva mozda najdramatičnija ulomka iz knjige, da je doista podigao publiku na noge.
Tomislav Martic uz Vinka Kraljevica te Luciju Dujmovic nosi jednu od glavnih uloga u kazališnoj predstavi cija je prva javna izvedba u subotu, 25. svibnja.
Duzan sam reci da se medijska blokada sada proteže i na ovu kazalisnu predstavu pa smo prve javne izvedbe sveli samo na tri javne izvedbe prije jesenske premijere.
U centru za kulturu Tresnjevka igramo 25 i 31.svibnja te 1.lipnja.
Zabranana i ovim podmetanjima nece uspjeti zaustaviti predstavu kao sto nisu uspjeli zaustaviti emociju kojom je publika prihvatila predstavu “Tko je ubio Zvonka Bušića” koja nije osvojila samo srca publike koja redovito ispunjava dvorane kod svake izvedbe. Naime, Ana Vilenica je dobila u Vinkovcima na festivalu glumca nagradu za najbolju zensku ulogu i to je kruna uspjeha te predstave. Sve pohvale Ani Vilenici i mojoj Lucijj a nadasve Robertu Kurbaši bez kojeg ove predstave ne bi nikad bilo! Deset glumaca i redatelja je odbilo uopce raditi predstavu o Busicu!!!!
Kao sto u ovom slucaju pohvale idu Kurbasi i glumicama,tako i u novoj predstavi pljesak i pohvale sacuvajte za Vinka Kraljevica, Tomislava Martica, Petru Tunjic i Luciju Dujmovic, a iznad svega za dramaturginju Miru Muhoberac i sjajnog Želimira Mesarica.
Kad pogledate predstavu vidjet cete zbog čega je Tomislav Martic dobio frenetičan aplauz i zasto je ispracen skandiranjem “jos,jos,jos…”.
Hvala mojoj vjernoj publici….”

Medijski pokrovitelj je Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.