(FOTO, VIDEO) Culej otvorio izložbu ‘Vukovar-Škabrnja’: ‘Oni koji su branili domovinu postali su zločinci, a oni koji su je napadali i ubijali postali su ugledni građani’

Zagreb, 14.11.2019. - Svečano otvorenje izložbe "Vukovar - Škabrnja - Dan sjećanja na žrtve velikosrpske agresije" u organizaciji saborskog zastupnika Steve Culeja u Hrvatskom saboru . Na fotografiji Stevo Culej, Josip Đakić. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

U povodu obilježavanja 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991. u četvrtak je otvorena u Saboru, u organizaciji HDZ-ovog zastupnika Steve Culeja, izložba “Vukovar-Škabrnja – Dan sjećanja na žrtve velikosrpske agresije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Culej je upozorio na izokretanje povijesti, Hrvatska je, kaže “neviđeni primjer” situacija kada se, kao u povijesnim filmovima ili knjigama, junak pretvara u zločinca, a zločinac u junaka, prenosi hrvatska-danas.

“Kod nas oni koji su branili domovinu postajali su progonjeni kao zvijeri i zločinci, a oni koji su je napadali, uništavali i ubijali postajali su ugledni građani ovoga društva”, objasnio je Culej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Culej ističe kako se danas malo ili ništa u javnosti ne zna o vukovarskim junacima, žrtvama Vukovara i cijele Hrvatske. Smatra kako se “netko debelo potrudio” da danas u Hrvatskoj nemamo junake u ratu, “ali imamo one koju su krivi za taj rat i koji su zločinci”.

Izložba se sastoji od fotografija Vukovara prije i poslije Domovinskog rata, razaranja grada koje su počinile srpske paravojne postrojbe i bivša JNA, fotografije vukovarske bolnice, lokacije masovne grobnice na Ovčari, Borova Sela, srpskog koncentracijskog logora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izložbi je i slika Damira Kukavice “Sude mi” koja prikazuje Marijana Živkovića s poginulim sinovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.