(FOTO, VIDEO) Humanitarna utrka Marijinih obroka nahranila 400 djece

Foto: Narod.hr

Više od 600 trkača u nedjelju, 28. svibnja 2017., odazvalo se pozivu na sudjelovanje u humanitarnoj utrci Marijinih obroka u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeleni Maksimir Marijini obroci obojali su u plavo. Humanitarna utrka slavila je 1 230 171 dijete koju međunarodna organizacija hrani u 14 zemalja na 4 kontinenta.

Prva su potrčala djeca – oko trećeg maksimirskog jezera vodili su ih rukometaši PPD Zagreba Luka Šebetić i Lovro Jotić. Odrasli su nakon njih trčali 5 kilometara – prvi je kroz cilj prošao Sven Mujadžić, dok je dame predvodila Maja Perišić. Osim u sportu, posjetitelji su uživali i u brojnim drugim aktivnostima.

Mališani su se družili u “Potrazi za blagom”, a cijele obitelji natjecale su se u zabavnoj štafeti. Fantastičan pečat stavila je aukcija odjevnih predmeta koje su velikodušno donirali hrvatski dizajneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nebo.hr, blackpearl by Sara Lončarić, Salut dizajn, Mia jewelry, Loré, optika Visaul, Danijela Bilić, Moma Modna maca art, Buqele, Designs by AQ i Zaks svoje komade poklonili su Marijinim obrocima! Zainteresirane posjetiteljice, ali i posjetitelji zdušno su se borili za vrhunsku odjeću i nudili velike iznose, a svi prilozi od licitacija donirani su za dječje obroke.

Ovo je već treća godina da se utrka održala, a organizatori su sretni što se riječ o Marijinim obrocima snažno širi i uspjeh raste.

Ponosno ističu kako je sudjelovalo preko 600 trkača, a sam je događaj posjetilo više od 1000 osoba. Rezultat dana je 400 nahranjene djece, jer uz Marijine obroke prosječno je 120 kuna dovoljno da se jedno dijete hrani u školi tijekom cijele školske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci Hrvatska u samo osam godina otvorili su 13 kuhinja u školama u Liberiji, Ekvadoru, Malaviju i Beninu u kojima svaki dan, zahvaljujući velikodušnim hrvatskim donatorima, topli obrok dobije više od 11 200 djece.

Ako se pitate zašto je utrka zadržala tradicionalni naziv “Trčimo za Dijete 31” vrijedi pogledati dokumentarni film „Dijete 31“ koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka.

Rezultati utrke nalaze se na poveznici. Više informacija pronaći možete na događaju društvene mreže Facebook te na službenoj stranici Marijinih obroka Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivu organizatora odazvalo se oko 150 Splićana

Humanitarna organizacija Marijini obroci i Volonterski centar mladih Skac_St organizirali su već tradicionalnu humanitarnu utrku „Trčimo za obrok više” u subotu 27. svibnja na splitskoj Rivi, javlja IKA.

Suorganizatori utrke bili su grad Split, Turistička zajednica Split, Triatlon klub Split i Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Cilj trke bio je podići svijest o gladi u svijetu i aktivnostima Marijinih obroka te, zahvaljujući još većem odazivu svih ljudi dobroga srca, povećati broj djece kojima će se osigurati svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka se dijelila u četiri kategorije: utrka za djecu na 150 i 300 m, utrka za odrasle na 2,5 km te utrka iznenađenja- parovi vezanih „špigeta”. Pozivu organizatora odazvalo se oko 150 Splićana. Kotizacije za utrku nije bilo, a preporučena donacija bila je 20 kuna. Donirati se moglo prilikom podizanja startnih brojeva. Sva prikupljena sredstva od ove humanitarne utrke idu za kuhinju „Split – Croatia” (Liberija) koja trenutačno hrani 292 djece.

Po završetku utrke poznati nogometaš Stipe Pletikosa podijelio je medalje i dodijelio nagrade. Uslijedio je i zabavno-kulturni program na kojem su nastupili veseli klaun, Solinski bubamarci, Bruno Mijanić, VIS Gloria te bend Prevail. Program je vodio mladi splitski glumac Pere Eranović.

Vizija Marijinih obroka jest pružiti djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta po jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče na učenje i tako daje prilika da dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Potrebno je samo 120 kuna da bi se moglo hraniti jedno dijete u školi tijekom cijele godine. Marijini obroci svojim djelovanjem danas hrane više od 1,2 milijuna djece, a Marijini obroci – Hrvatska, zahvaljujući dobroti svojih podupiratelja, otvorili su deset školskih kuhinja – četiri u Malaviju, jednu u Ekvadoru, tri u Beninu i dvije u Liberiji. U njima se trenutačno hrani više od 11 tisuća djece svakog dana. (Više o samom programu Marijinih obroka može se saznati na web stranici www.marysmeals.hr).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.