(FOTO, VIDEO) Pogledajte kako su završile Donjokaštelanske maškare: ‘Krivci’ za sve nedaće – Plenković i Pupovac

Foto: Luka Ištuk

Lutke čelnika HDZ-a i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i njegovog koalicijskog partnera, SDSS-ovog Milorada Pupovca u utorak su spaljene u Kaštelima na 206. krnjevalu u organizaciji KKU Poklade, javljaju kastela.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Silvana Oruč Ivoš: Cenzurirajmo maškare; Lutka – krnje Pupovac poruka je Andreju Plenkoviću

> (VIDEO, FOTO) Maškare u Kaštel Sućurcu: ‘Kako Pupovac svira, tako Plenković pleše’

Maškarana povorka krenula je u 15,30 iz Nehaja, preko rive do porta u Kaštel Starom. I ove godine u povorci nije nedostajalo točki a ni humora. Osim Kaštelana u povorci su sudjelovali i njihovo gosti iz Zadra, Mađarske, Slovenije, Trogira te ostale krnjevalske udruge iz Kaštela. Tako je u povorci ponovljena točka iz Sućurca gdje ”vaterpolist” Crvene Zvezde skače u more. Također su Sućurani nasmijali sve prisutne točkom sa ”predsjednicom” i Vatrenima. Za gospodina Savršenog ”tukle” su se cure a Mamić je blagoslovio sve prisutne te izmolio krunicu s Brda ukazanja. Ekipa na čelu s ministrom Kujundžićem demonstrirala je jednu operaciju i predočila nam uvjete u hrvatskom zdravstvu a u Kaštela je ipak sletio borbeni avion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je krnje platio za sve svoje nedaće a kako reče Meštar ‘o krnjevala, krnje je sve ono što vidimo a najmanje ono što predstavlja.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Kosor: ‘Čini se da Pupovac ne zna da je i on vlast u Hrvatskoj’

Podsjetimo, Milorad Pupovac, uvrijeđen alegorijama prikazanim na maškarama, u srijedu je najavio da razmišlja o povlačenju iz vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako napravite analizu tko se spaljivao u prošlim godinama, to su uglavnom bili predstavnici vlasti. 2011. ima više primjera gdje se spaljivalo mene. Spaljivali su vlast, ljude koji su na vlasti i koji predstavljaju vlast i sve ono što se ljudima u određenom trenutku ne sviđa. Mislim da Pupovca u ovom trenutku mnogi gledaju ne kao pripadnika manjine, nego kao predstavnika vlasti.”, komentirala je bivša HDZ-ova premijerka Jadranka Kosor gostujući na N1 reakciju Milorada Pupovca na hrvatske pokladne običaje, kojima je svima zajedničko da se traži krivac za sve nevolje protekle godine. Lutki u obliku Fašnika, Pusta ili Krnje na koncu se sudi i spaljuje ga se na glavnom mjesnom trgu uz veselje prisutnih maškara i mještana, jer time su prema pokladnoj tradiciji “sve nedaće otišle u dim”, navješćuje se dolazak proljeća.

“Lutka – krnje Pupovac poruka je Andreju Plenkoviću koji je u spornoj karnevalskoj točki prikazan kao mali pastir s guskama u magli, koji pleše onako kako veliki Pupovac svira. Uostalom, pa kome do sad nije jasno tko drži konce u svojim rukama?! Narodu je!”, naglasila je kolumnistica Silvana Oruč Ivoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.