(FOTO, VIDEO) Prvi put u povijesti čak 4 Oscara odlaze u Koreju: ‘Parazit’ najbolji film, Joaquin Phoenix i Renee Zellweger najbolji glumci

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Najprestižnija, najvažnija i najspektakularnija dodjela nagrada filmske umjetnosti, Oscar, ove se godine održala 92. put. U Hollywoodskom Dolby Theatreu zlatne kipiće, u najvažnijim kategorijama, kući su ponijeli film “Parazit”, glumci Joaquin Phoenix i Renee Zellweger, ali i Brad Pitt i Laura Dern. Najveće iznenađenje večeri upravo je južnokorejski film jer je iza sebe ostavio i najveće ovogodišnje favorite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Parazit” je postao prvi strani film u povijesti Oscara koji je osvojio nagradu za najbolji film.

U glavnim kategorijama slavili su Joaquin Phoenix i Renée Zellweger, a najbolji je film ”Parazit”, koji je sveukupno osvojio četiri Oscara u najvažnijim kategorijama – za najbolji film, najbolji strani film, originalni scenarij i režiju. ”Parazit” je tako postao prvi strani film u povijesti Oscara koji je dobio nagradu za najbolji film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tri Oscara nagrađen je film ”1917”, a ”Joker”, ”Bilo jednom u Hollywoodu” i ”Izazivač: Le Mans ’66” kući su otišli s po dva zlatna kipića. Najbolji je sporedni glumac Brad Pitt, a najbolja sporedna glumica Laura Dern.

Sve o ovogodišnjoj dodjeli Oscara pročitajte na Frendica.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.