Frljić o svojoj predstavi na Marulićevim danima koje financira Ministarstvo kulture: ‘Neka dođu Obuljen i Hasanbegović’

Foto: fah

Nakon bure koju je izazvao uvredljivom predstavom koja će se prikazivati na Marulićevim danima, koje Ministarstvo financira s 370 tisuća kuna, u Splitu, javio se i Oliver Frljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split: Prosvjed protiv predstave “Naše nasilje i Vaše nasilje” Olivera Frljića

“Moj jedini komentar u povodu priopćenja Ministarstva kulture bio bi poziv aktualnoj ministrici kulture Ninu Obuljen Koržinek da dođe u Split i pogleda izvedbu “Našeg nasilja i vašeg nasilja” – može joj se pridružiti i njezin prethodnik Zlatko Hasanbegović – te kaže vrijeđa li ova predstava vjerske i nacionalne osjećaje. A usput joj se, s obzirom na ono što najavljuju HRAST, HSP i neki drugi predstavnici hrvatske radikalno desne flore, možda i pruži prilika da brani “osnovna ljudska prava” izvođača, autora i producenata ove predstave”, rekao je Oliver Frljić za Večernji list.

27. Marulićevi dani: Uvrstili Frljićevu predstavu prepunu vrijeđanja s kojom je sramotio Hrvatsku u inozemstvu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, 24. travnja 2017. u 17 sati na prostoru ispred splitskoga HNK održat će se mirni prosvjedni skup protiv održavanja predstave Naše nasilje i Vaše nasilje, autora Olivera Frljića.

Podsjetimo, predstava je zbog svoje izvedbe potaknula zgražanje u cijeloj Poljskoj gdje je prvotno izvedena. Na predstavu su negativno reagirali i kritičari te Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kada je predstava uvrštena u program kazališnog festivala MESS u Sarajevu.

Kako je moguće da Ministarstvo kulture financira Marulićeve dane, a ne podržava odabir predstava – među kojima je i Frljićeva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska policija je u petak grubo rastjerala prosvjednike koji su zapriječili ulaz u kazalište u Varšavi gdje se prikazivala predstava u kojoj glumica simulira scenu oralnog seksa s kipom svetog pape Ivana Pavla II., javlja francuska novinska agencija. Nakon prizora oralnog seksa u režiji Hrvata Olivera Frljića, kip pokojnog poljskog pape je obješen s pločom “zaštitnik pedofila”.

Hoćemo li iste slike gledati i u Hrvatskoj, zbog predstave koja se prikazuje uz pomoć Ministarstva kulture, koje je Marulićeve dane i ove godine financirala s 370 tisuća kuna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.