Gala koncert Zlatni zborovi – Zborsko kolo

Foto: fah

U subotu 28. siječnja u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski održat će se Gala koncert Zlatni zborovi, koncert pobjednika 4. Natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

. Četvrtu godinu zaredom Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka organizirao je Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe. Za razliku od uvijek raznovrsnih izvedbi zagrebačkih glazbenih amatera u sklopu Podija, na ovom su natjecanju mali vokalni ansambli, klape i zborovi vokalno prezentirali isključivo hrvatsku tradicijsku kulturu.

Voditeljica Zagrebačkog glazbenog podija Marina Jurković napominje: “Četiri najbolja od osamnaest ansambala i zborova koji su se natjecali, na skorašnjem če koncertu u KD Lisinski, kako mi volimo reći, zaplesati Zborsko kolo. Ideja je inspirirana festivalom tradicijske vokalne glazbe Brodsko kolo, koji je u suradnji sa Zagrebačkim glazbenim podijem ove godine kao novost preporučio natjecatelje iz Slavonije, što je nekima od sudionika – Bajama iz Ivanovca i KUD-u Mijat Stojanović iz Babine Grede, u konačnici donijelo i zlatnu plaketu.” Uz ova dva, zlatnu plaketu su osvojili i publici će se predstaviti ženski vokalni sastav Zvizde i Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia Discors.

O dugoj i bogatoj tradiciji zagrebačkog glazbenog amaterizma svjedoči i ovogodišnja obljetnica 40 godina Susreta zagrebačkih glazbenih amatera. Tim povodom CeKaTe-ov Glazbeni podij organizirat će niz događanja, a kao uvod u programe, posjetitelje Gala koncerta će s temom upoznati dr. sc. Zdenka Weber te pritom predstaviti prigodnu knjižicu o Susretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti online ili na blagajni KD Vatroslav Lisinski. Studenti i umirovljenici ostvaruju popust od 30%. Više informacija na web stranici CeKaTe-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.