George R. R. Martin video-konferencijom sudjelovao na predstavljanju nove knjige

Ljubitelji fantasy štiva uživali su u srijedu navečer u zagrebačkoj kavani Retro, gdje je nakladnička kuća Algoritam predstavila novu knjigu Georgea R.R. Martina “Vitez sedam kraljevina”, a na predstavljanju je putem video-konferencije sudjelovao i sam autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljenje Martinove nove knjige održavalo se kroz pub kviz na kojemu se deset prijavljenih timova natjecalo u poznavanju Martinova serijala “Pjesma Leda i Vatre”, a posebno u knjigama iz serijala “Igra prijestolja”, po kojima je, dijelom i u Hrvatskoj, snimljena televizijska serija koja je ‘zaludila’ sve ljubitelje tog žanra.

Program su osmislili i vodili Neven Antičević, glavni urednik Algoritma, te prevoditelj i izvršni urednik knjige Vladimir Cvetković Sever.

Kroz razgovor Nevena Antičevića i Georgea R. R. Martina provlačile su se zanimljive šale, koje su nasmijale okupljene, a Martin je mlade pozvao nastave čitati knjige. “Svakim novim čitanjem otvaramo novi svijet, prvim čitanjem zaokupljeni smo narednim događajem, no drugim iščitavanjem već znamo sadržaj i možemo se fokusirati na detalje”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga je u prodaji od 29. siječnja. Algoritam je u ljeto 2011. objavio na svijetu prvi prijevod petog nastavka iz serijala “Pjesme Leda i Vatre”, samo mjesec dana nakon izlaska izvornika na engleskom jeziku. “Vitez Sedam Kraljevina” na engleskom izlazi tek u listopadu, iz čega proizlazi da je Algoritam ovaj put preduhitrio izvornik za više od osam mjeseci.

“Vitez Sedam Kraljevina” zbirka je od tri novele posvećene Ser Duncanu Visokom i njegovu štitonoši Eggu te pustolovinama kroz koje su prolazili diljem Sedam Kraljevina u vrijeme dok su ondje još kraljevali Targaryeni. Radnja je smještena stotinu godina prije početka Igre prijestolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.