Site icon narod.hr

Grdović: ‘Dok god se zabranjuju Thompsonovi koncerti, koji je branio svoju domovinu, neću komentirati ovo oko Bajage’

Foto: Fah, snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

“Dok god se zabranjuju koncerti Hrvata koji je branio svoju domovinu, Marka Perkovića Thompsona, neću komentirati zabranu Bajagina koncerta koji je pjevao za četnike”, kazao je za Jutarnji list popularni Mladen Grdović, koji ove godine nastupa godine na Danima piva i koji drži da su Dani piva legendarna manifestacija, a odgovarajući na upit da komentira odustajanje organizatora u Karlovcu da ipak Bajaga ne nastupi u gradu na četiri rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Danas Bajaga nastupa u Puli – što je pjevao 1993. u Kninu?

“Bude uvijek lipe pisme, dobre fešte i odličnog društva. Tako će biti i ove godine. Ovo oko Bajage ti stvarno neću komentirati dok se zabranjuju koncerti hrvatskih pjevača u njihovoj domovini”, završio je Grdović.

> Grdović podržao Thompsona: ‘Ne mrzi nikog, voli sve ljude, bilo koje nacije i narodnosti’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Prekršajni sud u Požegi: HOS-ov pozdrav Za dom spremni izraz je volje i legaliteta vlasti u RH!

“Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti”, izjavila je zamjenica gradonačelnika Karlovca Andreja Navijalić za kaportal.rtl.hr.

No u Gradu Puli možda i nemaju sluha za branitelje i ostale Istrane, jer za razliku od hrvatskog branitelja Thompsona kojemu brane nastup, Momčilo Bajagić-Bajaga, koji je 1993. pjevao u okupiranom Kninu, u subotu je nastupio u Areni:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pula i Istra željni Thompsonovog nastupa u Areni

Godine 2011. publika u Areni na filmskom festivalu pljeskala je već na samu pojavu Thompsonova imena na platnu, koje se pojavilo u uvodnoj špici prije filma Josef, a poslije premijere Thompson je s ekipom filma izašao na pozornicu i naklonio se publici za što je nagrađen posebno srdačnim i dugim pljeskom, navodi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za film “Jozef“, redatelja Stanislava Tomića, popularni pjevač skladao je raskošnu glazbenu podlogu i pojavljuje se u manjoj ulozi vojnika.

> Zašto Bajaga može u pulsku Arenu, a Thompson ne može? – retrospektiva jedne obmane

> Poslušali sugestiju branitelja: Otkazan nastup srbijanskog pjevača na karlovačkim Danima piva

Da Pula i Istra žele uživati u iznimno popularnim pjesmama hrvatskog branitelja i pjevača Marka Perkovića Thompsona može se vidjeti iz nastupa 1999. kada je pjesmom ‘Lijepa li si’ oduševio i podigao na noge istarsku publiku upravo u prepunoj pulskoj Areni u sklopu nastupa ‘Hit ljeta’, a slušatelji hrvatskih radijskih postaja tada su tu pjesmu proglasili jednom od hitova i prije nego je za nju snimljen spot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana nastupa u pulskoj Areni traje od 2008. kada je pulsko Gradsko poglavarstvo odbilo dati suglasnost za koncert Marka Perkovića Thompsona u Areni, uz obrazloženje da je zakasnio sa zahtjevom za nastupom.

“Kao gradonačelniku grada Pule, koja je utemeljena na vrijednostima antifašizma i multikulturalnosti koje su sastavni dio našeg identiteta, ne mogu prihvatiti veličanje ustaštva, ksenofobije, nacionalizma i netolerancije prema nacionalnim manjinama”, ustvrdio je tada Pulski gradonačelnik, IDS-ovac Boris Miletić, a njegov stranački kolega, europarlamentarac Ivan Jakovčić, prije par dana Thompsonu je zaprijetio: “Nisi pjevao u Areni, bogami ni nećeš!”.

> Jakovčić napao Thompsona da ne bi morao govoriti o skandalu oko Končarovog Nadzornog odbora?

U Karlovcu su, za razliku od Pule, ipak poslušali sugestiju hrvatskih branitelja i otkazali Bajagin nastup, jer upozorili su, neprihvatljivo je da u Karlovcu pjeva netko tko je, kako navode, 1993. pjevao četničke pjesme sa stihovima “Kreće armija najjača na svetu, kreće armija u osvetu. Jednom zauvek armija srpska, jednom zauvek sve će da vas smrska.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version