Hitlerov portret ljubavnice na dražbi

Foto: Fah

Portret mlade žene koji je naslikao Adolf Hitler idući će se tjedan naći na dražbi s početnom cijenom od 60.000 eura, objavila je njemačka aukcijska kuća Wiedler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulje na platnu dimenzija 63 x 48 cm s Hitlerovim potpisom prikazuje Charlotte Lobjoie, Francuskinju koju je bivši nacistički vođa upoznao u Francuskoj tijekom Prvog svjetskog rata. Pretpostavlja se da je s njom bio u ljubavnoj vezi.

Sliku su kupili neimenovani flamanski industrijalci 1967. godine, navodi se u priopćenju kuće Weidler.

Na slici je mlada djevojka s crvenim rupcem na glavi koji joj zasjenjuje lice i košuljom nježnih boja s dubokim dekolteom koji joj dijelom otkriva grudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitler je živio od slikanja početkom 1920-ih, prije nego što je postao nacistički vođa.

Kuća Weidler prodala je prije tri godine za 100.000 eura Hitlerov prikaz bavarskog dvorca Neuschwansteina vodenim bojama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.