Hrvati u Crnoj Gori zbog financijskih problema gube Hrvatski glasnik, jedini tiskani medija Hrvata u Crnoj Gori

Foto: Thinkstock

Upravni odbora Hrvatskog građanskog društva Crne Gore je zbog financijskih problema donio odluku o privremenom obustavljanju tiskanja mjesečnika Hrvatski glasnik, jedinog tiskanog medija Hrvata u Crnoj Gori, koji izlazi od 2003.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Petir o Bokeljskoj mornarici u Europskom parlamentu: ‘Kulturno i duhovno nasljeđe Katoličke Crkve i Hrvata’

Veleposlanik Crne Gore odao počast braniteljima Dubrovnika

U priopćenju Hrvatsko građansko društvo kaže da su nastali nepredviđeni problemi u izmirivanju obveza prema povjeriocima i financiranju planskih aktivnosti društva u 2018. te da je upravni odbor na hitnom sastanku zaključio “da su financijski problemi nastali nakon odbijanja kandidiranih projekata od strane povjerenstva veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori, zbog nekompletne dokumentacije, kao i kašnjenja u raspisivanju natječaja Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je odlučeno da se storniraju sve predviđene aktivnosti izuzev tekućih za opstanak Hrvatskog građanskog društva. “Do daljnjeg obustavlja se tiskanje časopisa ‘Hrvatski glasnik’ dok se financijska situacija ne stabilizira“, kaže se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Marijo Brguljan.

Od 2003. do danas objavljeno je 156. brojeva Hrvatskog glasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.