(FOTO) Humor je uvijek (w)in? – održan susret mladih grada Splita

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Hrvatsko nadzemlje je u srijedu, 15. svibnja, na svojoj mjesečnoj tribini okupilo brojnu mladež u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Tema tribine bio je humor, a kao gost predavač bio je pozvan don Mario Buljević, stručnjak na ovom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Don Mario Buljević istaknuo je potrebu za humorom u našoj svakodnevnici. Osoba bez humora vidi sve u uskom, uokvirenom obliku te zbog toga nije sposobna za određenu promjenu. Navodi također kako manjak smisla za humor upućuje na odsutnost poniznosti, na neimanje lucidnosti i širine. Kroz svoje je predavanje don Mario Buljević opisao vrste humora, ali bez točno određene definicije humora, naime, kako kaže, humor se ne definira – on se događa. Predstavlja jednu od pet glavnih dimenzija ljudske osobnosti, u humoru možemo primijetiti umijeće duha. Humor ne može, a da ne računa s onim što je duhovno. Humor nije samo vic, šala, komičnost, humor je puno više – humor je stanje. Stanje iz kojeg izlazi humor je stanje naše slobode iznutra, a stanje naše slobode iznutra mora biti oblikovano nečim – oblikovano je krepostima. Samo krepostan čovjek je duhovan čovjek, a kršćanski humor je upravo onaj oblikovan stilom života po božanskim krepostima. Smislom za humor kršćanin izražava vjerovanje u dobar ishod.

Svoje predavanje don Mario Buljević zaključio je prigodnom molitvom. Odgovorio je strpljivo i na pitanja iz publike.

Susret je uz iscrpno predavanje gosta predavača obilježen i bogatstvom skečeva, filmom „Zanimljivosti“ te filmovima iz suradnje Hrvatskog nadzemlja s domom Lovret i CBS-om Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni ambijent susreta uveličao je Zbor Mihovil iz župe sv. Mihovila na Kamenu.

Susret je završio meditacijom.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 19. lipnja na temu „Ljeto – odmor od Boga?“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.