(VIDEO) Bleiburška tragedija – šokantni znanstveni podaci pokazuju da su 89% svih zločina počinili boljševički partizani!

Foto: Mitja Ferenc

O poratnim događanjima i masovnim ubojstvima, čije sjećanje i komemoraciju obilježavamo danas u Bleiburgu kao simbolu tih stradanja, još 2012. godine opsežno i znanstveno dokumentirano djelo napisao je prof. Josip Jurčević sa svojim ekspertnim timom za potrebe DORH-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prof. Jurčević ističe činjenicu kako je utvđeno da su 89 posto svih zločina počinile partizani i jugoslavenske komunističke vlasti, 8 posto još uvijek je neutvrđeno, ali, kaže da najveći postotak i tih zločina vjerojatno otpada na komunističke zločine. Tek preostalih 3-4 posto zločina otpada na zločine koje su počinili četnici, vlasti NDH, Nijemci ili Talijani.

Iz tih podataka može se zaključiti: daleko najveći zločinci II. svjetskog rata na ovim prostorima su boljševički partizani na čelu s Josipom Brozom Titom.

Knjiga i djelo Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina najtočniji je popis činjenica o mjestima masovnih pogubljenja nakon II. svjetskog rata. Rezultat su istraživanja za Državno odvjetništvo RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘U knjizi se nalazi popis grobišta, sve je poredano po županijama, abecedi, općinama, označeni su lokaliteti, nalaze li se u njima civili ili vojnici, koje su nacionalnosti, kada je nastalo određeno stratište i grobište, odnosno je li to bilo 1941., ’42, ’43, ’44 ili ’45, svibnja, odnosno nakon 1945. Važno je spomenuti da su sva ta grobišta evidentirana prema službenim podatcima državnih komisija i raznih drugih tijela i imaju visok stupanj pouzdanosti. Riječ je o službenim evidencijama Hrvatske, BiH i Srbije, čija je Komisija krenula s istraživanjem 2010. godine i već tada otkrila tih 180 grobnica’, riječi su prof. Jurčevića, koji godinama istražuje zločine tijekom i nakon Drugog svjetskog rata.

Prof. Jurčević ističe kako su oko 89 posto zločina počinile jugoslavenske komunističke vlasti, osam posto još uvijek je neutvrđeno, ali, kaže, najveći postotak i tih zločina otpada komunističke zločine, dok tek preoostalih 3-4 posto otpada na zločine koje su počinili četnici, vlasti NDH, Nijemci ili Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Photo: verbum.hr

Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina’ (290 str.) podijeljena je na četiri dijela: Nastanak i status prikrivenih stratišta i grobišta iz završnog razdoblja Drugog svjetskog rata i poraća, Zbirni pokazatelji prikrivenih stratišta i grobišta iz razdoblja Drugog svjetskog rata i poraća, Popisi prikrivenih stratišta i grobišta te Izvori i literatura.

Utvrđeno je 1517 prikrivenih stratišta i grobišta u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH, od kojih su na 1343 za zločine odgovorne jugoslavenske komunističke vlasti. Prvi put objavlju se i podaci o 183 tajne grobnice u Srbiji. Podaci su iznijeti po općinama, vremenu stradavanja te vojnoj, civilnoj i nacionalnoj pripadnosti žrtava. Pridodani su i podaci o 196 obilježenih mjesta stradanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1517 stratišta i grobišta koliko ih je istraživanjem utvrđeno, 56 posto se nalazi u Hrvatskoj, 6 posto u BiH, u Sloveniji 38 posto.

Naime, još 2007. DORH i HDA potpisali su ugovor o provođenju znanstvenog istraživanja »o ratnim zločinima počinjenim krajem i neposredno nakon Drugog svjetskog rata nad vojnim zarobljenicima i civilnim osobama s područja tadašnje Federalne Države Hrvatske«.

Josip Jurčević preuzeo je ulogu glavnog istraživača.

DORH je 2009. zaključio da je projekt završen, iako je zbog blokade urađena samo trećina posla. Budući da dotični nisu htjeli objaviti podatke do kojih se došlo, Jurčević je odlučio to sam učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema razloga dvojiti da je tako bilo i sa samim istraživanjima. Do danas nitko tomu nije prigovorio uz pomoć činjenica. Gledajući sveukupnost počinjenih zločina na zadanom ozemlju Jurčević zaključuje da su 89% zločina počinile jugoslavenske komunističke vlasti, 3-4% otpada na zločine koje su počinili četnici, vlasti NDH, Nijemci i Talijani, dok je 8% zločina još neistraženo, a po svemu sudeći u najvećoj mjeri opet su ih počinili jugoslavenski komunisti.

Je li možda ovo jedan od glavnih razloga zbog čega su neokomunističke vlasti u Hrvatskoj nastojale spriječiti izlaženje podataka u javnost?

Dogodilo se nešto slično kao u Sloveniji.

Kad su strahote Hude jame izišle na svjetlo dana i kad se počela mijenjati svijest ljudi, brže-bolje sve su zatvorili. Komunizam mora preživjeti. U knjizi su evidentirana grobišta iz više država. U Hrvatskoj ih ima 850, u Sloveniji približno 600, BiH 90, Srbiji 180. Na žalost ti su podatci još strašniji što će pokazati buduća istraživanja. Tako samo na području Širokog Brijega ima do sada poznatih oko 150 stratišta i grobišta.

I ova je knjiga vrijedan kamenčić u mozaiku istine. Istina se pojavljuje se korak po korak, unatoč svim opstrukcijama.

Ako smo u mogućnosti, doprinesimo svemu i sami.

Jedan od doprinosa je da se hrvatski narod nikada ne zaboravi Bleiburg, kao simbol te tragedije, što je očita namjera nekih utjecajnih krugova i u Hrvatskoj i izvan nje.

Kočevski Rog mjesto je gdje su dovođeni i zarobljenici iz Bleiburga –  svjedočenje Sime Dubajića, partizanskog krvoloka o 30.000 pobijenih ljudi

Brestovac (Zagreb)

Huda Jama (Slovenija)

 

Široki Brijeg (Knešpolje)

 

Jazovka (Žumberak)

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.