Ivica Šola: Crkva u raljama homoseksualnih lobija – infiltrirani u sve njezine pore i razaraju je iznutra

Foto: Knjižara Nova

Prvi put u dvomilenijskoj povijesti Katoličke crkve dogodilo se i to. Na upravo završenoj Sinodi o mladima u radnom dokumentu za Sinodu (Instrumentum laboris) spomenula se LGBT zajednica koju treba “uključiti” u život Crkve, pa se prvi put katolike dijeli na različite kategorije, ovaj put prema spolnim sklonostima, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju, koju djelomice prenosimo.

Premda se tvrdilo da su u pripremi ovaj prijedlog izrekli sami mladi, to se pokazalo neistinitim, to je u radni dokument umetnuo “netko” s vrha. Teško je upirati prstom, no tajnik Sinode koji je potvrdio i prezentirao Instrumentum laboris je kardinal Lorenzo Baldisseri. U konačnom dokumentu ova diverzija nije prošla, već se poziva na već utvrđene stavove Crkve i Katekizam.

Legla orgija

Da u Katoličkoj crkvi postoje snažni homoseksualni lobiji među svećenstvom i u samom Vatikanu, upozorio je u Pismu iz davne 1986. tada kardinal Ratzinger, koji je jasno upozorio kako se u “Crkvi formirala snažna tendencija, grupe koje vrše pritisak i predstavljaju se kao da predstavljaju sve katolike homoseksualce.

No radi se o osobama koje ignoriraju nauk Crkve i žele ga promijeniti.” Ne radi se ovdje o osudi ljudskih osoba, homoseksualaca, već onog dijela LGBT zajednice koji bi crkveni nauk prilagođavao vlastitim seksualnim sklonostima, što na zadnjoj Sinodi nije prošlo.

Sukladno svježem izvješću Catholic League for Religious and Civil Rights od 16. kolovoza ove godine, 81 posto žrtava seksualnog uznemiravanja, najčešće se radi o silovanjima, muškog je spola, 78 posto od toga su postadolescentni mladići, dok je 100 posto zlostavljača muškog spola, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Dakle, nije tu riječ o pedofilskim zločinima, već u ogromnoj većini o homoseksualnim zločinima, i te stvari treba tako nazvati. Time ne želim reći da je homoseksualnost u sebi zločin, niti da je svaki homoseksualac zločinac, kao niti stigmatizirati cijelu gay populaciju, dapače, želim skrenuti samo pozornost na motivaciju kada se neki homoseksualac odluči za svećeničko ili redovničko zvanje i spava cijeli život i živi s muškarcima. Je li to zbog Boga, Isusa, ili je motivirano upražnjavanjem svojih sklonosti? Ovo drugo.

Prije skoro tri desetljeća Donald Cozzens, teolog, i sam rektor sjemeništa, objavio je knjigu pod naslovom “The Changing Face of the Priesthood” u kojoj donosi istraživanje kako mu trećinu sjemeništaraca čine homoseksualci, te je ukazao i na mnoge samostane koji su prava legla homoseksualnih orgija i inicijacija klinaca, ne samo u SAD-u, nego i u Europi. Tada je Ivan Pavao II. neke od tih samostana zatvorio.

Masovni zločini

Statistika koju donosi Catholic League for Religious and Civil Rights identična je onoj koju je o masovnim seksualnim zločinima u SAD-u od strane svećenika još 2003. godine donio John Jay College of Criminal Justice, gdje stoji doslovno kako se “osam od deset zločina registriranih od strane svećenika u zadnjih sedamdeset godina odnosi na slučajeve muškarca nad muškarcem”.

Papa Franjo je ove godine kriknuo biskupima i poglavarima: “Otvorite oči, ne primajte homoseksualce u sjemeništa!“, jer mogu duboko kompromitirati život u njima, a nakon što su ovi zadnji skandali potresli Ameriku i svijet, američki biskup (Madisona) mons. Robert Morlino jasno je označio u pismu vjernicima kao dubinski uzrok seksualnih skandala i zločina “homoseksualnu supkulturu koja se ukorijenila među svećenicima”.

Crkva je uistinu talac dijela homoseksualne zajednice koje se infiltrirala u sve njezine pore i razara je iznutra. Homofobija? Ne, statistika!, zaključuje Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Cijelu kolumnu pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji.

* Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slobodna Dalmacija