Jaslice u starom stablu u Mostaru i ove godine privlače svojom ljepotom

jaslice
Foto: Franjevački svjetovni red Mostar

Franjevački svjetovni red i mostarska Frama i ove su godine u šupljini starog stabla na mostarskoj šetnici postavili jaslice koje privlače pozornost svojom ljepotom, piše portal bljesak.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Skromna tamna pećina drveta za kojega su nam iz Grada rekli da je odavno bolesno, vratila je život tom drvetu i ono u bolesti postade najljepše drvo u gradu Mostaru skrivajući mali Božić u svojoj nutrini”, navode iz Franjevačkog svjetovnog reda i Frame Mostar.

Jaslice po uzoru na one svetog Franje

I ove godine u unutrašnjosti stabla na mostarskoj šetnici postavili su najljepše jaslice.

>Blagoslovljene prve jaslice na Trgu sv. Marka: Isus konačno našao svoje mjesto na Adventu u Zagrebu

Kao i Franjo prije 800 godina tako i mi, njegovi svjetovni franjevci sa našom Framom Mostar i ovoga došašća čast Isusu iskazujemo u jednostavnosti, u središtu našega grada i blještavila šetališta. Naš skromni dar Isusu za Život”, istaknuli su iz Franjevačkog svjetovnog reda i Frame Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine obilježava se 800. obljetnica prvih jaslica, koje je načinio sveti Franjo Asiški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.