Jednostavan kolač s malinama i kokosom

kolač
Foto: Slatki svijet

Volite li kolače s kokosom? Ovaj kolač dodatak kiselog vrhnja u biskvitu čini mekšim i sočnijim, prenosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U originalnom receptu  kolač je napravljen bez malina i preliven čokoladnom glazurom, no malina čini ovu verziju kolača posebnom.

Sastojci

5 jaja
120 g maslaca
130 g šećera
2 paketića vanilin šećera
250 g kiselog vrhnja
150 g kokosa
65 g glatkog brašna
350 g malina

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte u čvrsti snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom, dodajte žutanjke pa miksajte još 2-3 minute. Dodajte kiselo vrhnje i suhe sastojke – brašno i kokos. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.

kolač
Foto: Slatki svijet

Smjesu izlijte u kalup veličine 20×30 cm, poravnajte i po vrhu posložite maline. Ako upotrebljavate zaleđene maline, otopite ih i ocijedite.

Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C. Po želji kolač prelijte ganche kremom od bijele čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
kolač
Foto: Slatki svijet
kolač
Foto: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.