Volite li kolače s kokosom? Ovaj kolač dodatak kiselog vrhnja u biskvitu čini mekšim i sočnijim, prenosi Slatki svijet.
U originalnom receptu kolač je napravljen bez malina i preliven čokoladnom glazurom, no malina čini ovu verziju kolača posebnom.
Sastojci
5 jaja
120 g maslaca
130 g šećera
2 paketića vanilin šećera
250 g kiselog vrhnja
150 g kokosa
65 g glatkog brašna
350 g malina
Priprema
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte u čvrsti snijeg.
Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom, dodajte žutanjke pa miksajte još 2-3 minute. Dodajte kiselo vrhnje i suhe sastojke – brašno i kokos. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u kalup veličine 20×30 cm, poravnajte i po vrhu posložite maline. Ako upotrebljavate zaleđene maline, otopite ih i ocijedite.
Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C. Po želji kolač prelijte ganche kremom od bijele čokolade.