Kako je izgledao svečani božićni ručak u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

pučkoj
Izvor: Facebook

Voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu fra Vladimir Vidović otkrio je kako je izgledao svečani božićni ručak u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Na Božić, već tradicionalno volontiraju fratri. Ove godine podjeli svečanog božićnog ručka priključio se i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. Drago nam je da je Papin predstavnik osobno došao te podržao ovu inicijativu. Želja nam je da na Božić nitko ne bude sam, i da nitko ne bude gladan’, poručio je na Facebooku fra Vidović.

”Radost Božića je u solidarnosti koju je nužno imati u svim našim odnosima. To nam je pokazao sam Isus koji je pokazao svoju solidarnost sa čovjekom svojim rođenjem te se se svijetu darovao kao Spasitelj i Otkupitelj. Pozvani smo nasljedovati njegov primjer i darivati sebe drugima te biti solidarni.

30 odojaka i 200 kg francuske salate

Zaista sam zahvalan, dragom Bogu na prvom mjestu. On nam je najveći dar. Zatim svim našim dobročiniteljima koji su pomogli u osiguravanju sredstava za ovaj svečani ručak. A osigurano je dovoljno. I puno je onih koji su se uključili. Hvala vam! Pripremili smo 30 pečenih odojaka (duplo više nego prošle godine), više od 200 kg francuske salate, brojne slastice i svježe voće. Red je bio poprilično dugačak ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu. No, bilo je dovoljno za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Advent u Zagrebu na drugačiji način: Ovo je jedina kućica koju morate posjetiti

Zahvalan sam svojoj subraći koji su spremno i rado prihvatili poziv i došli volontirati danas. Na Božić volontiraju fratri, to je dio našeg identiteta i poslanja, biti sa onima koji su na periferiji. Hvala svima!

S ponosom mogu reći u Zagrebu danas nitko nije bio gladan!

Božićni ručak kulminacija je humanitarne akcije Obrok za obrok. Započela je 23.11.2022. i trajala do 22.12.2022. Održavala se ispred Pučke kuhinje, a cilj joj je posvjestiti svim ljudima da postoje oni koji nemaju ni ono osnovno, da ima naše braće i sestara koji su gladni i koji su potrebni naše pomoći. Također u ovoj akciji prikupljamo i sredstva za naše redovito djelovanje. Naša kuhinja radi svaki dan tijekom čitave godine i osigurava topli obrok za sve one koji dođu nikada ne pitajući za identitet, neku provjeru i ne praveći nikada razliku između ljudi. Svi smo mi braća kako kaže papa Franjo, djeca istoga nebeskoga Oca i pozvani smo biti dar jedni drugima!”, poručio je fra Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcije fratara sa Svetog Duha možete podržati uplatom na
žiro račun IBAN HR6323600001101567611.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.