Kardinal Puljić: ne bi se smjelo ozakoniti nepravdu

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je imao tradicionalno Uskrsno primanje za najviše vjerske predstavnike i predstavnike društveno-političkog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obraćanju “dragim gostima i prijateljima”, kardinal Puljić pozdravio je “od srca sve zajedno i svakog osobno”. “Posebno se radujem da Uskrs slavimo isti dan svi kršćani, te se nadam da će time biti umnožena radost”.

Kardinal Puljić pozdravio je vjerske predstavnike među kojima izaslanika reis-ul-uleme ef. Kavazovića sarajevskog muftiju Huseina Smajića i predsjednika Hebrejske zajednice u BiH Jakoba Fincija, čestitajući im još jednom proslavu Pesaha.

Puljić je izrazio razumijevanje za odsutnost predstavnika Metropolije dabrobosanske zbog proslave Uskrsa te svim pravoslavnima ponovno uputio svoju čestitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal je izrazio radost zbog skorog postavljanja spomenika papi Ivanu Pavlu II. ispred katedrale u Sarajevu, i sve pozvao na tu svečanost.

“Svima nam postaje jesno, pa čak i Europi, da ovakva država ne može funkcionirati. Ali kod pristupa reformi, ne bi se smjelo ozakoniti nepravdu ili izgubiti osnovno pravilo jednakopravnosti. To ne važi samo za međunarodne čelnike, nego to posebno važi za nas, da volimo ovu zemlju i sve narode u njoj i gradimo državu utemeljenu na jednakim pravima svakog čovjeka i svakog naroda”, rekao je kardinal Puljić.

“Želim svima nama veću hrabrost i opredijeljenost za čovjeka i vrijednost života”, zaključio je kardinal Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.