Koncert za obnovu Bazilike Srca Isusova: Mozartov Requiem ispunio Lisinski do posljednjeg mjesta

koncert
Foto: Petar Milić. lisinski.hr

Na drugu godišnjicu zagrebačkoga potresa u Lisinskom je održan veličanstveni koncert u organizaciji Zaklade za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju Pastoralnog centra “Anamarija Carević”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprodane ulaznice danima unaprijed, puna dvorana te više od stotinu umjetnika na pozornici obilježili su ovaj emotivan donatorski koncert održan 22. ožujka.

Orkestar i Akademski zbor Bazilike Srca Isusova Palma i solisti Darija Auguštan, Emilia Rukavina, Domagoj Dorotić te Luciano Batinić izveli su grandiozno Mozartovo djelo Requiem pod ravnanjem dirigenta Roberta Homena, navodi lisinski.hr.

Koncert je bio organiziran u sjećanje na tragičnu žrtvu potresa, djevojku Anamariju Carević, a organizatori koncerta zahvaljuju svima koji su svojim dolaskom podržali ovu plemenitu nakanu prikupljanja pomoći za obnovu Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad se udruži nekoliko generacija Palme, ispune se dvorana Lisinski, ali i srca sviju sudionika ovog krasnog koncerta posvećenog žrtvama zagrebačkog i petrinjskog potresa Anamariji i Lauri. Hvala maestru Robert Homen, orkestru i našim dragim solistima: Dariji Auguštan, Emiliji Rukavini, Domagoju Dorotiću te Lucianu Batiniću što su nam se pridružili i osjetili blagoslove koje Palma prenosi generacijama! ❤”, poručio je Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu ”Palma”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.