“Love will tear us apart” gostuje u Teatro Grande di Brescia

Plesni solo “Love will tear us apart” kazališne skupine de facto, u koreografiji Saše Božića i Petre Hrašćanec, gostuje danas na pozornici jedne od najpoznatijih talijanskih opernih i plesnih kuća Teatro Grande di Brescia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solo posvećen odnosu plesa i specifičnog žanra pop glazbe, “Love will tear us apart” prvi je dio trilogije Saše Božića i Petre Hrašćanec o odnosu suvremenog plesa i popularne glazbe koju još čine predstave “Boys don’t cry” i “the_beatles”.

U predstavi se izvođačica kreće na razmeđi rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa, izmjenjujući plesne brojeve na odabrane post-punk i rock ljubavne pjesme. Između njih su umetnuti dijelovi u kojima se iznose naoko nevažni detalji o nastanku same produkcije koji raspliću suptilnu mrežu odnosa moći, a koja definira čin izvedbe.

Riječ je o jednoj od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava, za koju je Hrašćanec 2012. nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta. Premijerno je izvedena 2011. na Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekle četiri godine izvedena je na svim najznačajnijim festivalima u Hrvatskoj, te je gostovala u europskim kulturnim metropolama poput Bruxellesa, Dublina, Milana i Pariza, gdje ju je u travnju na svojoj pozornici ugostio slavni Theatre de la Bastille, jedno od najpoznatijih kazališta posvećeno suvremenom plesu.

Kako se ističe u najavi gostovanja, “Love will tear us apart” u Teatro Grande di Brescia odlazi na poziv tog teatra, a bit će izvedena kao dio njegova repertoara. Poznata talijanska operna kuća, koja iza sebe ima više od tristo godina bogatu kulturnu tradiciju, u polju plesa ugošćuje trenutno najpoznatije svjetske izvođače kao što su, dosad u ovoj godini, izraelska plesna skupina Batsheva Dance Company, najistaknutija talijanska plesna kompanija Aterballetto, “neizostavno ime u polju suvremenog plesa” slavni Akram Khan, primabalerina Boljšoj teatra Svetlana Zakharova i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.