Marijini obroci koji osiguravaju obroke za više od 1,4 milijuna djece – pozivaju na Korizmenu kampanju

Foto: Marijini obroci

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava tople školske obroke za više od 1,4 milijuna gladne djece, ovo korizmeno vrijeme uoči Uskrsa iskoristit će kao priliku da pozovu sve svoje podupiratelje, vjernike i humanitarce da 4 tjedna svoje misli usmjere ka humanitarnom djelovanju kao i osobnom rastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Marijini obroci: Gerard Butler organizirao školsku predstavu na Haitiju

Korizmena kampanja pod nazivom ‘Korizma je…’ sastoji se od tjednih promišljanja i izazova koje podupiratelji koji se odluče na sudjelovanje u kampanji primaju putem e-maila jednom tjedno.


U kampanji postoje dva oblika tjednog promišljanja. Jedno se temelji na korizmi, vremenu priprave za Uskrs, koristeći Sveto pismo i tjednu pobožnost. Drugo vas potiče da zastanete i razmislite o radu Marijinih obroka i humanitarnom radu općenito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci sada hrane više od 1,3 milijuna gladne djece

Na sudjelovanje u kampanji prijavljujete se putem online obrasca.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci rade sa siromašnim zajednicama kako bi uspostavili program prehrane u školama, omogućujući djeci – koja bi u suprotnom bila prisiljena raditi, prositi ili skupljati otpatke da se prehrane – da dođu u školu i dobiju hranjivi obrok koji će im pomoći usredotočiti se na učenje.

Započeli su hraneći samo 200 djece u Malaviju 2002.godine. Danas ova organizacija osigurava obroke koji mijenjaju živote za više od 1,4 milijuna djece u najranjivijim zajednicama u Africi, Aziji, Južnoj Americi, Istočnoj Europi i Karibima.

Istraživanja pokazuju da u školama u kojima se poslužuju Marijini obroci broj upisane djece raste, dolazak na nastavu se poboljšava, smanjuje se stopa djece koja napuštaju školu, djeca su sretnija, zdravija i ostvaruju bolje rezultate u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.