Meri Cetinić uputila kratku poruku na svoj prvi rođendan nakon gubitka kćeri

Foto: snimka zaslona

Diva hrvatske glazbene scene Meri Cetinić danas slavi 68. rođendan, prvi otkako je nedavno ostala bez kćeri Ivane Burić. Meri je na Facebooku napisala samo “Najtužniji rođendan” te tako još jednom dirnula svoje obožavatelje koji su joj čestitali rođendan, ali i pružili podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> U 44. godini preminula kći glazbene dive Meri Cetinić: ‘Bila si moj dragulj’

> 15. lipnja 1953. rođena Meri Cetinić – glazbena diva u obrani života

> Tko je Meri Cetinić – diva hrvatske estrade koju je napao Beljak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Draga Meri, možda niste ni svjesni koliko ima nas koji Vas volimo i cijenimo kao umjetnicu i kao prekrasnu osobu. Uz svu tugu koja vas je snašla želim samo da ostanete pribrani, da nam i dalje objavljujete svoje stavove i lipe priče. Budite nam jaki – poručila joj je jedna prijateljica.

– Ovdje riječ zastaje u grlu. Samo vas suznim okom grlim oko srca – emotivno joj je napisala obožavateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivana Burić preminula je 1. lipnja u splitskoj bolnici, a Meri je tužnu vijest objavila na svom Facebook profilu.

“S neizmjernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučer u KBC-u Split u 44-oj godini. Bila si moj dragulj, tvoja prekrasna poetska duša, puna ljubavi i nježnosti, veliki glazbeni talent, humor… činile su naš život sretnim, prepun ljubavi… Opaka bolest je prijetila, ali smo je savladavale zajedno… Ovaj put je bila jača, nismo uspjele, sunce moje i dragi Bog te uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvijezdama… a tvojoj neutješnoj majci ostavio najdublju tugu… Tvoje stotine puta ponavljano ‘mami, I love you’ odzvanjat će u mom srcu zauvijek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi…, napisala je naša glazbena diva na Facebooku.

Meri je Ivanu odgojila kao samohrana majka i bila je sretna što je Ivana odabrala glazbu kao svoj poziv i što su imale priliku surađivati i često je isticala koliko su povezane i kako se dobro slažu. Zajedno su 2014. godine izdale i album “Dozvoli mi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Meri Cetinić?

Meri Cetinić rođena je 1953. u Splitu, a njena obitelj porijeklom je iz Blata na otoku Korčuli. Odrastajući u skromnoj, ali skladnoj obitelji, uz oca električara i majku domaćicu, te dva starija brata, Antu i Borisa, vrlo rano se počeo isticati njezin talent za glazbu, osobito pjevanje. Među prvima je to primijetio njezin otac i Marija Franetović, njezina učiteljica od prvog do četvrtog razreda.

Već za vrijeme Jugoslavije postala je poznata zvjezdana diva koja je sa skupinom pjevača iz Dalmacije, poput Olivera Dragojevića, Tomislava Ivčića, Đani Maršana i dr., dala snažan doprinos pjesmama s juga naše domovine, što je bio i melem za dušu obespravljenog hrvatskog čovjeka u zemlji gdje se njegov identitet nastojao izbrisati.

Prije rata, 1990-ih samohrana majka Meri Cetinić odlučila je da neko vrijeme stati s karijerom i posvetiti se obitelji. Međutim u to vrijeme u Hrvatskoj je počeo Domovinski rat. Za vrijeme rata održavala je brojne humanitarne koncerte izvan zemlje zajedno sa Tomislavom Ivčićem i Đanijem Maršanom prikupljajući pomoć za naš napaćeni narod

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 1991. odlazi s Draženom Žankom na jednomjesečnu turneju po Australiji. Nakon toga nastupa zajedno s Tomislavom Ivčićem u Sydneyu na stadionu ‘Kralja Tomislava’. U to vrijeme snimaju s ‘Croatia Band Aidom’ snima kazetu na kojoj se nalazi skladba “To love is to set free”, od legendarnog franjevca i dušebrižnika Hrvata fra Šite Ćorića. Ubrzo nakon toga se vraća u Split gdje 1993. godine na Melodijama hrvatskog Jadrana izvodi kultnu skladbu “Zemlja dide mog”. Sredinom devedesetih zbog privatnih problema odlučila je preseliti se u Zagreb gdje joj je kćer Ivana tada studirala.

Kad je Meri Cetinić stala u obranu obiteljskih vrijednosti, prava na rođenje svakog začetog djeteta pjevajući na “Hodu za život”, nakon otvorenog protivljenja zabranama i kažnjavanju pjevača Marka Perkovića Thompsona te zalaganja za zaštitu časti poginulih hrvatskih vojnika HOS-a – glazbena diva je došla pod udar orkestrirane kampanje dijela medija i političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.