Mladifest ove godine u Voloderu: Zvijezde duhovne glazbe, zanimljiva svjedočanstva, kateheze…

mladifest
Sisačka biskupija

Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine organizira, po uzoru na onaj u Međugorju, Mladifest u Hrvatskoj. Četvrti po redu održat će se od 17. do 19. lipnja u Voloderu pod geslom „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Mladifest Hrvatska u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku predstavili su biskup Vlado
Košić, povjerenik za pastoral mladih i župnik u Voloderu vlč. Marijan Štingl i predsjednik Komicija Gospe Snježne iz Petrinje Vlado Sučec, priopćeno je iz Sisačke biskupije.

Posjetitelji će tako moći čuti brojna zanimljiva svjedočanstva i kateheze, sudjelovati na misnim slavljima i molitvenom programu te koncertima duhovne glazbe.

Bogat program

Sva tri dana program započinje u 15.30 sati, a ovogodišnji Mladifest Hrvatska, u petak 17. lipnja, svjedočanstvom otvaraju Marin Periš i Marijeta Martić, dok će katehezu održati fra Goran Azinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misno slavlje u 19 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Nakon mise slijedi koncert duhovne glazbe.

Domaćini iz Volodera su pripremili 4. koncert “Ljiljani – pjesma za nebesa – revolucija“.
Nastupaju Ivana Husar Mlinac, Stjepan Lach i Marina Matošević, Katarina Martin Kutnar, Afterlife i Eva Vukina.

Drugog dana u programu održat će se predstavljanje biskupijske zajednice Marijne legije, a zatim slijedi svjedočanstvo Zlatka Krznarića i Wernera Ilića. Misno slavlje u 19 sati predvodit će bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Nakon mise slijedi čašćenje križa te glazbeno-scenski prikaz Pasija „Da nisi i ti učenik toga čovjeka?“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji dan, održat će se predstavljanje biskupijske zajednice iz Volodera, a slijedi svjedočanstvo Krunoslava Crkvenca, Antonia Blaževića i Stijepe Gleđa Markosa koji će i održati koncert duhovne glazbe nakon mise u 19 sati.

Online prijenos uživo cijeloga programa moći će se pratiti na Facebooku Mladifest Hrvatska i Sisačke biskupije, a više detaljnije o 4. Mladifestu u narednim danima moći će se pronaći na stranicama mladifesthrvatska.marijinalegijapetrinja.com

Sisački biskup Vlado Košić pozvao je sve mlade i one koji se tako osjećaju da dođu u Voloder iskusiti ovo zajedništvo molitve i pjesme, zajedničkog slavljenja svete mise i međusobnog obogaćivanja svjedočanstvima kako bi još više ojačali svoju vjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.