Otvorene 25. Lubeničke glazbene večeri

Operom “Bračna mjenica”, Gioachina Rossinija, u izvedbi Opere b.b., otvoren je 25. festival Lubeničke glazbene večeri na otoku Cresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operu “Bračna mjenica” režirala je Snježana Banović, komornim orkestrom Opere b.b. ravnao je Vladimir Kranjčević, a nastupili su Ronald Braus, Lidija Horvat Dunjko, Dalibor Hanzalek, Nikša Radovanović i drugi.

Opera b.b. iz Zagreba prvo je komorno operno kazalište u Hrvatskoj, a djeluje od 2006. godine. Osnivač i umjetnički voditelj je Ronald Braus, a šef dirigent je Vladmir Kranjčević.

Prije izvedbe opere umjetnička ravnateljica Lubeničkih glazbenih večeri, Lidija Horvat Dunjko predstavila je ovogodišnji program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući petak, 18. srpnja, nastupit će Ksenija Savčić na violini, uz pratnju Vladimira Babina na klaviru, 25. srpnja će nastupiti Pedro Rogeiro Aguiar iz Brazila na gitari, a 1. kolovoza pijanistica Vlasta Gyura. Potom je, 8. kolovoza, na programu koncert japanske sopranistice Akiko Nakajina, uz pratnju pijanista Nielsa Muusa iz Danske te 15. kolovoza, na zaključenju festivala, nastup ansambla za ranu glazbu “Marco Polo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.