Otvorenje Godine milosrđa u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Sveti Otac papa Franjo bulom „Lice Milosrđa“ proglasio je izvanrednu jubilarnu svetu godinu milosrđa za čitavu Crkvu koja je započela na svetkovinu Bezgrešne, 8. prosinca 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema običaju se u Svetoj godini otvaraju i sveta vrata četiri velike bazilike u gradu Rimu. Kako bi mogućnost jubilejskog oprosta i molitve približio vjernicima koji ne mogu hodočastiti u Rim, ove je godine Rimski Prvosvećenik dao privilegij mjesnim Crkvama da i one za svoje područje, u treću nedjelju došašća, na katedralnim i drugim crkvama otvore sveta vrata – Vrata milosrđa.

Osim katedrale u Splitu, u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji posebna mjesta milosrđa će biti i tri Gospina svetišta: Solin, Sinj i Vepric, te sve župne crkve u dan kad slave svoga zaštitnika.

Svečanost otvaranja jubilarne godine u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji započet će u crkvi sv. Dominika na Pazaru u nedjelju 13. prosinca u 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tuda će se u procesiji krenuti prema katedrali sv. Dujma gdje će se otvoriti Vrata milosrđa (Buvinova vrata) te, prošavši kroz njih, sjetiti se svoga krštenja – otajstvenog ulaska u zajednicu spašenih i zatim slaviti euharistijsko slavlje kao vrhunac ljubavi milosrdnog Krista prema Crkvi, svojoj zaručnici.

Slavlje će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup i metropolit msgr. Marin Barišić.

Svečanost otvaranja Vrata milosrđa u svetištima će biti:
* Vepric, četvrta nedjelja došašća, 20. prosinca u 10.30 sati;
* Sinj, četvrta nedjelja došašća, 20. prosinca u 18 sati;
* Solin, na blagdan Svete Obitelji, 27. prosinca u 9.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.