Ovako izgleda ‘Emaus’ Gospićko-senjske biskupije: Biskup sa svećenicima na Kalić stijeni s pogledom na Kosinj

kosinj
Izvor: Gospićko-senjska biskupija

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u srijedu 12. travnja u Donjem Kosinju na pouskrsnom susretu “Emausu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetak svećenika predvođenih gospićko-senjskim biskupom mons. Zdenkom Križićem okupilo se u naselju Rudinka u župi Sv. Ivana Krstitelja u Donjem Kosinju gdje ih je dočekao domaći župnik vlč. Pero Jurčević.

>Kosinj: ‘Bude li potapanja, Crkva odlazi zadnja, ostajemo uz narod na njihovim ognjištima’
>Mještani Kosinja jasno protiv potapanja njihova kraja: Evo što poručuje biskup Križić

Svećenici su se zatim uputili na Kalić stijenu koja se nalazi na 1010 m nadmorske visine te se s vrha stijene širi pogled na Kosinjsku dolinu i šire područje Like.

Kosinj je kroz prošlost bio posjed Anža Frankopana, u njemu su djelovali redovnici pavlini te je u Kosinju 1483. godine najvjerojatnije tiskana prva knjiga u Hrvata – Misal po zakonu rimskoga dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Inženjer Pinčić: Potapanje Kosinja neće ništa riješiti; imam alternativu

Svećenici su s vrha Kalić stijene mogli uživati u pogledu na prirodnu baštinu ali čuti nešto zanimljivo o slavnoj prošlosti kolijevke hrvatske tiskane riječi i glagoljaštvu o čemu svjedoče brojne ploče.

>Nadahnut govor biskupa Križića o Kosinju: ‘Nedostatak znanja početak je propasti svih naroda’

Nakon povratka sa stijene svećenici su se uputili u obližnju šumsku kućicu gdje su u bratskom zajedništvu blagovali i ugodno se družili, izvijestila je Gospićko-senjska biskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.