Ovogodišnje Vinkovačke jeseni najbolje do sada

Foto: fah

Ovogodišnje 52. Vinkovačke jeseni, tradicijska priredba održana od 8. do 17. rujna pod geslom “Ex Slavonia”, ispunila je sva očekivanja, a prema ocjeni sudionika i posjetitelja najbolja je do sada, izvijestili su na konferenciji za novinare organizatori te manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao nikada dosad medijski prostor bio je ‘pokriven’ događanjima na 52. Vinkovačkim jesenima pa zahvaljujemo novinarima, ali i organizatorima, građanima i ugostiteljima jer smo pokazali da je tradicijska kultura nešto što ne damo. S Vinkovačkim jesenima radimo na promociji naših Vinkovaca, rekao je vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 52. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić.

Po mišljenju tajnika Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Stjepana Đurkovića„ program ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni bio je iznimno bogat i sadržajan, a brojni posjetitelji imali su prigodu birati između čak 60 priredbi foklornog, kulturnog, gospodarskog, zabavnog i sportskog sadržaja.

Vinski grad, novost ovogodišnjih Jeseni, izazvao je jako veliko zanimanje posjetitelja, kao i naš Slavonski sokak. Bilježimo velik interes medija, izlagača i zakupaca prostora, službena stranica Vinkovačkih jeseni od 1. do 17. rujna ostvarila je više od šest milijuna klikova, gotovo 90 000 posjeta, a pregledano je 467 000 stranica. Prijenosi uživo (streaming) na našoj internetskoj stranici ostvarili su ukupno više od 120 000 konekcija. U 20 dana službenu Facebook stranicu Vinkovačkih jeseni pregledalo je gotovo 700 000 korisnika, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom Vinkovačkih jeseni ostvareno je u županiji 9 000 noćenja od čega 2 274 stranih turista iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Turske, BiH, Srbije, Italije, Francuske, SAD, Nizozemske, Ujedinjene Kraljevine, Australije, Grčke, Maroka i mnogih drugih zemalja, rekla je direkotrica tvrtke Promo Cibalae d.o.o Mirjam Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.