Papa Franjo odao počast Neokatekumenskom putu

Foto: Fah

Papa Franjo odao je u petak počast Neokatekumenskom putu, katoličkom pokretu u punoj ekspanziji, koji šalje u “misiju” u čitav svijet svećenike i brojne obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo ugostio je u Vatikanu oko 7000 njegovih članova, među kojima brojnu djecu. Na kraju svečanosti odaslao je 31 “novu misiju”: ukupno 200 obitelji sa 600 djece, šesnaest u Europu, četiri u Ameriku, devet u Aziju i dvije u Oceaniju.

“Neokatekumenski put čini veliko dobro Crkvi, to je pravi dar providnosti”, zaključio je on dajući mu blagoslov.

“Ne činim to jer mi je platio”, našalio se Papa upirući prstom u utemeljitelja Puta, španjolskog laika Kiku Arguellu, “Činim to jer želim!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to drugi susret argentinskog Pape i Neokatekumenskog puta. Prvi put, godine 2014., Papa je pozdravio njihov rad ali im je udijelio više primjedbi, podsjećajući na poslušnost lokalnoj crkvi, jer se na taj pokret ponekad loše gleda u župama zbog njegove autonomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.